Onlangs werd ook in deze krant bekendgemaakt dat het totale overzicht van de activiteiten, e.d. voor de 55-plussers in Kralingen-Crooswijk met ingang van februari van dit jaar te vinden is op www.actiefinkralingencrooswijk.nl. De zorginstellingen Middin, Aafje en Lelie Zorggroep werken hierbij samen. Maandelijks zullen er desalniettemin ook aankondigingen te vinden zijn in De Ster en op www.desteronline.nl.

Een greep uit de activiteiten in Pniël – Kralingen

Naailessen
Naailessen op donderdag 12 en 26 maart, van 10.00 tot 12.00 uur. Denk hierbij aan patroontekenen, kleding ontwerpen en naailessen. Dit is voor zowel beginners als gevorderden en wordt begeleid door een ervaren docente. De kosten: 3,- per keer.

Speakerscorner
Maandag 16 maart vertelt Ebru Durmaz over haar bijzondere bedrijf Ebruze. Ebru is (door haar moeder) vernoemd naar een eeuwenoude Turkse traditie van op water schilderen, ‘Ebru Art’. Ebru zal vertellen over haar werk en een demonstratie geven zodat u kunt zien hoe het precies in zijn werk gaat. Zelf maakt zij de meest prachtige creaties zowel op papier als op kussens, zijden sjaals en armbanden. Van 15.00 tot 16.00 uur.

Bloemschikken
Dinsdag 24 maart gaan we een bloementaart maken. De kosten bedragen 7,50. Het is van 14.00 tot 15.30 uur. Graag van te voren telefonisch aanmelden via 010-2726440 of via wijkactiviteitenpniel@leliezorggroep.nl.

Filmmiddag en maaltijd
Dinsdag 31 maart draaien we de film ‘Philomena’. Philomena vertelt het hartverwarmende en waargebeurde verhaal van Philomena Lee, die als tiener haar buitenechtelijke zoontje ter adoptie moest afstaan op aandringen van de Iers-Katholieke gemeenschap waar ze deel van uitmaakte. Start 16.00 uur, kosten 3,-, inclusief hapje en drankje. Na de film kunt u genieten van een heerlijke maaltijd voor maar 7,50. In combinatie met de film is het 10,-. Start van de maaltijd: 18.00 uur. Graag van te voren telefonisch aanmelden via 010-2726440 of via wijkactiviteitenpniel@leliezorggroep.nl.

Verpleeghuis Pniël, Oudedijk 15 , 3062 AB Rotterdam (Kralingen), tel. 010-2726444 (receptie), www.pniel.leliezorggroep.nl.

Fitnessen in Wijkservcepunt Crooswijk
In principe is fitness een veilige en gezonde bezigheid die voor iedereen geschikt is. Maar sommige mensen verkeren in lichamelijke omstandigheden waarmee ze rekening moeten houden tijdens het sporten, en waar zij de training op aan moeten passen, om hun gezondheid niet te schaden. U bent nooit te oud voor fitness. U krijgt er meer energie en spierkracht door en een beter uithoudingsvermogen. Zo valt u minder snel en worden botbreuken voorkomen. Zelfs bij 90-plussers is aangetoond dat zij sterkere spieren krijgen en een betere conditie door fitness.

U kunt zich aanmelden voor onze Workshop Fitness met professionele begeleiding. Wij starten op maandag 16 maart in de zaal van het Wijkservicepunt Crooswijk, Goudeseplein 245, van 10.00 tot 11.30 uur. Wij vragen een kleine bijdrage van 2,- voor deelname. Wilt u graag meedoen? U kunt zich laten inschrijven aan de bar van het Wijkservicepunt Crooswijk.

Wijkservicepunt Crooswijk, Goudseplein 245, 3031 ZH Rotterdam (Crooswijk), tel. 010-4139442 (receptie).

lelie middin banner