V8 Architects is een van de vier architectenbureaus die aan de slag gaat met het ontwerp voor Nieuw Kralingen in Rotterdam. Het bureau, dat is gekozen uit een lijst van twaalf, is al volop bezig met de eerste ontwerpschetsen van het nieuwbouwproject.

Eerder werd al bekend dat er niet alleen dure koopwoningen in de woonwijk bij het Kralingse Bos komen. De gemeente wil ook ruimte voor tachtig sociale huurwoningen.

Critici waren bang dat Nieuw Kralingen alleen betaalbaar zou zijn voor rijke gezinnen. Er zouden namelijk voornamelijk koophuizen vanaf 400 duizend euro worden gebouwd, maar naast tientallen sociale huurwoningen komen er ook 80 huurwoningen in het middensegment.

Om ook tegemoet te komen aan de wens om ‘goedkope’ koopwoningen te realiseren, worden ook huizen met een vraagprijs onder de vierhonderdduizend euro gebouwd.

De gemeente heeft maandag de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met twee projectontwikkelaars. De bouw van Nieuw Kralingen moet in 2021 beginnen. Het is de grootste uitbreiding van woningen binnen de Rotterdamse ring sinds jaren.

Oplossen van woningtekort
“Dit is een bijzondere stap op weg naar meer woningen voor gezinnen in Rotterdam op een gewilde locatie met volop ruimte voor kinderen om op te groeien”, zegt wethouder Bas Kurvers van Bouwen en Wonen. “Het project draagt bij aan het oplossen van het tekort aan woonruimte.”

Aan de noordkant van de nieuwe woonwijk komt een bedrijvenstrook. De Bosdreef wordt verplaatst zodat de bewoners van de nieuwe woonwijk direct toegang hebben tot het bos. De verkoop van de woningen start vermoedelijk halverwege volgend jaar.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.