Beleef op zondag 3 juli 2016 de terugkeer van de Ronde – ‘De terugkeer van de Ronde’ is het credo voor de vernieuwde Ronde van Kralingen. De eerste editie van deze eeuw. Nils Ligthart liep in 2014 door zijn favoriete Kralingsche boekhandel Amesz om een Soigneur te kopen. Toen hij een finishfoto van de Ronde van Kralingen zag, was hij verkocht. “Toen dacht ik, de Ronde moet weer terug naar Kralingen”, aldus Ligthart.

Kralingen, maar ook Crooswijk, kent een lange sporthistorie. De eerste Nederlandse kampioenschappen op de baan werden gereden op de paardenrenbaan op Woudestein, aan het begin van de 20e eeuw. Tot Excelsior zich vestigde in Kralingen. Als ‘tegenprestatie’ zijn ze nu partner van het evenement. Naast het wielrennen op de baan heeft tussen circa 1950 en eind vorige eeuw meerdere keren de Wielerronde van Kralingen plaatsgevonden. Na die tijd zijn er voor wielerliefhebbers geen evenementen meer georganiseerd in Kralingen.

“ik dacht, de ronde moet terug naar kralingen’’

 

Samen met Dannis de Redelijkheid, Pim de Wit en Wielerpromotie Rotterdam ging Ligthart aan de slag. Op 3 juli a.s. worden de uren van voorbereidingen en vergaderen zichtbaar. Burgemeester Aboutaleb zal het eerste startschot geven. Ligthart: “Niet alleen als burgemeester, maar ook als buurtgenoot en liefhebber van wielrennen en hardlopen.”

Rondekralingen03

Naast wielrennen is ook hardlopen sterk verbonden met de wijk. Niet alleen komt de Marathon van Rotterdam jaarlijks door Kralingen, maar ook maken iedere dag weer vele hardlopers hun rondjes langs de Kralingse Plas en door het Kralingse Bos. “De Ronde van Kralingen is een breed sportief familie evenement. Daarom wordt er ook een hardloopronde georganiseerd. Dit doen we samen met oprichter van de Crooswijk Running Rebels, Rafael Krijgsman”, aldus Ligthart.

“Het doel is om van de Ronde van Kralingen een jaarlijks terugkerend evenement te maken’’

 

Het moge duidelijk zijn. De Ronde van Kralingen is een loop- en fietsevenement voor alle leeftijden en niveaus. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een familie- en stratenloop, een dikkebandenrace, een retroronde, fixed gear, Kralingsche Zondagfietsers en er verschijnen (lokale) topamateurs aan de start. Daarnaast vinden er langs het parcours de gehele dag muzikale, culturele en sportactiviteiten plaats. “Uiteraard is er aandacht voor de tweede rit van de Tour de France in het tour-café”, zegt een lachende Ligthart. Hij heeft zin in de Ronde!

“Het doel is om van de Ronde van Kralingen een jaarlijks terugkerend evenement te maken en daarmee de oude cultuur-historische wielertraditie in Kralingen te herstellen. En zo blazen we Kralingen nog meer leven in.”

Lees hier de hele Ronde van Kralingen krant

www.rondevankralingen.nl

ronde van kralingen 2016


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.