Onder kunst wordt vaak verstaan: alles wat door een mens is gemaakt en dat tot doel heeft de menselijke zintuigen en geest te prikkelen door originaliteit en/of schoonheid. (Bron: Wikipedia).

Wie hierin geïnteresseerd is, mag de agenda de aankomende weken wel vrij houden, want Kralingen-Crooswijk barst weer uit elkaar van de kunstzinnige activiteiten.

Kunstroute Kralingen-Crooswijk
Over de kunstroute is al veel gezegd en geschreven. De grootste verandering dit jaar is  het feit dat er twee weekenden zijn: één in Crooswijk op 5 en 6 oktober en één in Kralingen op 12 en 13 oktober. Nog meer locaties en activiteiten dus.

Kijk voor het gehele programma op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl of klik hier voor de pdf

Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2013 tmb

Muziek
Of je nu van jazzmuziek of klassieke muziek houdt, er is genoeg aanbod deze maand.
Op zaterdag 5 oktober om 17:00 uur  Musica Antica in Pro Rege.
De serie ‘Bach op zaterdag’ in Rotterdam heeft in seizoen 2013/2014 als thema ‘Bach en de Rooms-Katholieke kerk’. Zonder Luther zou er geen Bach geweest zijn. Maar verschilt de muziek van Lutherse componisten van hun Rooms-Katholieke collega’s? Luistert U zelf!
Het Bach-Ensemble van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Patrick Ayrton brengt naast een cantate van J.S. Bach werken van Rooms-Katholieke tijdgenoten.

Musica Antica

Op het programma:
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) Cantate “Wo soll ich fliehen hin” BWV 5
Jan Dismas Zelenka (1679 – 1745) Litaniæ de Venerabili Sacramento
Pro Rege, Oudedijk 2

www.musantica.nl

Op zondag 6 oktober is er weer een jazz-optreden in de speeltuin van Crooswijk. Ditmaal treedt Lamoer op.

Lamoer bestaat uit:
Vivian Roy- Zang
Peter Matze -sax
Xander van Marion -Drums
Arjen Vergunst- Bas
Andreas Vergunst – gitaar en harmonica.

Het optreden begint om 14.00 uur en is gratis. Zaal open om 13.00 uur.

Jazz in Crooswijk oktober

Speeltuin Crooswijk, Schuttersweg 74

www.jazzincrooswijk.nl

Jouw afbeelding op De Rotterdam!
Hij mag dan aan de Zuidzijde van Rotterdam liggen, maar de Noordzijde kijkt er op uit: de Rotterdam, het imposante gebouw ontworpen door Rem Koolhaas. Tot eind 2013, het moment van oplevering van het gebouw op de Wilhelminapier, worden er dagelijks na zonsondergang op groot formaat, inspirerende teksten en beelden op ‘De Rotterdam’ in aanbouw geprojecteerd.

DRTV projecteert op de gevel van ‘De Rotterdam’ aan de Maaszijde. Zwart/wit beelden en teksten in wisselende series dia’s die de voorbijganger verrassen, verbazen of zelfs even doen stilstaan. DRTV nodigt dan ook kunstenaars, illustratoren, schrijvers, journalisten, Rotterdammers en bezoekers van de stad uit om mee te doen en beeld of tekst in te sturen via de website drtv.nu.

DRTV

Foto De Rotterdam: Rik van der Kroon

DRTV is een initiatief van de ontwikkelaars van De Rotterdam – MAB Development en OVG Projectontwikkeling – in samenwerking met Mothership.

Meer cultureel nieuws ontvangen? Meld je dan aan voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief bij de cultuurscout Kralingen-Crooswijk, Jolanda Copier. kc@cultuurscouts.com.

www.cultuurscouts.com