Buurtbemiddeling, een positieve oplossing bij burenoverlast

Ervaart u overlast van uw buren? Bijvoorbeeld vanwege geluid, stank of onwenselijk gedrag. En lukt het u niet om er samen uit te komen? Denk dan eens aan Buurtbemiddeling! Met onze getrainde vrijwilligers lukt het vaak wel om afspraken te maken met uw buren.

Werkwijze
Onze buurtbemiddelaars gaan stap voor stap te werk. Altijd wordt eerst afzonderlijk met beide buren gesproken. Als beide buren instemmen met een gezamenlijk gesprek, vindt met de ondersteuning van onze buurtbemiddelaars een bemiddelingsgesprek plaats op een neutrale locatie. Tijdens dit gesprek zoekt u samen naar oplossingen die beide partijen tevreden stemmen. Deelname is op vrijwillige basis.

Vertrouwelijk en gratis
Binnen buurtbemiddeling gaan wij vertrouwelijk om met uw verhaal. Over de inhoud wordt niets gedeeld met andere organisaties. De bemiddelaars zijn neutraal en onpartijdig. Buurtbemiddeling is gratis.

Vragen?
Buurtbemiddeling is ruimer dan de inzet van bemiddelaars. Wilt u advies over de omgang met uw buren of wilt u gewoon even uw verhaal kwijt? Neem ook dan gerust contact op met Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddelaar worden?
Kunt u goed luisteren en heeft u een positieve houding? Dan zijn wij op zoek naar u! Als buurtbemiddelaar helpt u mee om de omgeving van bewoners te verbeteren. U krijgt diverse professionele trainingen, onder andere een uitgebreide basistraining waarin verschillende gesprekstechnieken worden behandeld. De rol van kan veel voldoening geven en u leert enthousiaste medebewoners kennen.

Buurtbemiddeling Centrum, Kralingen-Crooswijk
06-18500316
centrum@buurtbemiddeling.org
Kralingen-crooswijk@buurtbemiddeling.org
www.buurtbemiddeling.org

Dock-Logo

 

 

 

 

(ingezonden mededeling Buurtbemiddeling Rotterdam)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]