Fotograaf: Marc Nolte

Rotterdam, 20 januari ’21 – De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Burgemeester Aboutaleb leest alle jonge Rotterdammers voor in een speciaal opgenomen video. Dat is het begin van een bijzonder editie dit jaar, die nog tot en met 30 januari zal duren. Bibliotheek Rotterdam grijpt deze kans aan om te benadrukken hoe leuk én belangrijk voorlezen is en deelt online, naast de video van de burgemeester, talloze tips voor thuis.

Jovas Fotografie

Benieuwd naar de maker van hét prentenboek van het jaar Coco kan het? Bekijk dan het Webinar van de Bibliotheek op school: hier krijgt je een kijkje achter de schermen in het atelier van Loes Riphagen. In de aanstekelijke video bespreken leesconsulenten Kim & Baukje de Prentenboeken Top 10 in vogelvlucht. Lees in de blog van Esther welke tien ándere prentenboeken de moeite waard zijn. Natuurlijk mogen de voorleestips niet ontbreken. Kijk hier de voorleesvideo van Burgemeester Aboutaleb: www.bibliotheek.rotterdam.nl/nvd

Online bibliotheek
Leden van Bibliotheek Rotterdam hebben toegang tot duizenden e-books en luisterboeken. Ook vind je op de website alle online producten en diensten waar je als lid van Bibliotheek Rotterdam gebruik van kunt maken. Voor kinderen van 0-4 is er De Voorleeshoek, vol met leuke en leerzame voorleesfilmpjes. Kinderen kunnen via Bereslim prentenboeken bekijken en spelletjes spelen. Op Schooltv staan heel veel video’s die je kunt selecteren op genre, óók voor de allerkleinsten.

Afhaalservice
Met de afhaalservice haal je gemakkelijk de mooiste prentenboeken in huis. Als lid van Bibliotheek Rotterdam kun je online boeken bestellen en afhalen bij verschillende vestigingen in de stad. (www.bibliotheek.rotterdam.nl/afhaalservice)

(ingezonden mededeling Bibliotheek Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.