Archieffoto: De Ster juni 2021

Hoe maken we het Assendelftplein groener, socialer en mooier? Buurtklimaatje denkt hier al een tijdje samen met buurtbewoners over na.

Zo presenteerden kinderen van de Nieuw Park Rozenburgschool vorig jaar al ideeën om het plein beter voor te bereiden op een wolkbreuk of hitte.

Sindsdien zijn er verschillende bijeenkomsten op het plein geweest, bewoners konden steeds op een andere manier hun ideeën delen.

Ondertussen werkte Buurtklimaatje deze ideeën uit in een schets voor het nieuwe Assendelftplein. Tijdens de laatste samenkomst in april waren er al verschillende ideeën te bewonderen en konden bewoners aangeven hoe zij het plein zouden willen gebruiken.

Bewonersbijeenkomst 19 mei
Op de komende bijeenkomst op donderdag 19 mei is er een schets te zien. Buurtklimaatje hoort dan graag van bewoners of hun wensen goed zijn verwerkt. Er is dan ook weer een workshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

De bijeenkomst is van 17.00 tot 19.00 uur op het Assendelftplein. Iedereen is welkom om mee te doen, er is ook een hapje en een drankje.

Op de website van Buurtklimaatje is meer informatie te vinden. Daar zijn ook de verslagen van eerdere bijeenkomsten te vinden.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.