Bij een bezoek aan de winkel van Carolina Hoogstad wordt één ding direct duidelijk: deze dame houdt van kleur. Ooit begonnen als modeontwerper, heeft Carolina oog voor bijzondere stoffen en kleurencombinaties.

Carolina durft
Wanneer Carolina mensen adviseert in raamdecoratie, daagt zij hen uit om gewaagd te kiezen: “Gordijnen zijn een investering voor vele jaren. Daar wil je niet snel op uitgekeken zijn, dus kun je het beste écht iets unieks kiezen”. Haar persoonlijke uitdaging is om mensen met ieder hun eigen smaak te adviseren, ook als deze smaak minder gedurfd is. “Een interieur met alleen bescheiden kleuren kan prachtig zijn”, zegt Carolina. “Dan kijken we naar een bijzondere combinatie van materialen: glans en mat, robuust en verfijnd, met hier en daar een bijzonder accent.”

Standaard stofjes vind je op iedere hoek van de straat
De winkel van Carolina Hoogstad herbergt de prachtigste stoffen en passementerieën. Er zijn exclusieve collecties van topmerken te vinden, maar ook zeldzame stukken van in Nederland minder bekende stoffenontwerpers waar Carolina voortdurend naar speurt. Er zijn zelfs gordijnstoffen met daarop de bloemschilderingen van een beeldend kunstenaar. Carolina: “Ik ben nooit op zoek naar wat het beste verkoopt, alleen naar wat het meest bijzonder is”. Daarbij verliest Carolina het budget van haar klanten gelukkig niet uit het oog. Recentelijk heeft zij een huiscollectie geïntroduceerd met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien worden alle gordijnen gemaakt in een ultramodern atelier, wat het mogelijk maakt om kostbare stoffen te combineren met meer eenvoudige stoffen, voor een betaalbaar gordijn.

Eindeloos veel mogelijkheden
De mogelijkheden omtrent raamdecoratie zijn eindeloos. Maar dat is niet altijd een voordeel volgens Carolina: “Mensen die voor advies komen, zien vaak door de bomen het bos niet meer”. Carolina legt uit dat zij haar klanten niet zomaar inspireert met alle stoffen en mogelijkheden, maar dat zij haar klanten stap voor stap helpt om keuzes te maken: “Ik leg altijd uit wat bepaalde keuzes bewerkstelligen. Linnen stof is bijvoorbeeld nooit stabiel. De luchtvochtigheid zal het gordijn langer of korter laten hangen. Elke stof en elke ruimte heeft unieke eigenschappen. Daarom is het belangrijk om samen met een klant tot het beste resultaat te komen voor de specifieke situatie van die persoon.”

Carolina Hoogstad

Persoonlijk advies
Op de vraag waarom Carolina zo veel tijd besteedt aan haar cliënten, antwoordt zij dat op een andere manier werken voor haar niet mogelijk is. “Het kiezen van bijzondere gordijnen is niet eenvoudig en ik vind het belangrijk om het hele interieur erbij te betrekken. Creativiteit heeft nu eenmaal tijd nodig. Het advies is om altijd vooraf een afspraak te maken. “Ik wil elke klant zoveel mogelijk aandacht geven. Soms ben ik genoodzaakt om mensen zonder afspraak te vragen om later terug te komen. Maar iedereen heeft het er uiteindelijk voor over. Persoonlijke aandacht leidt tot keuzes waar mensen jarenlang plezier van hebben.”

15 jaar ervaring
Dit jaar viert Carolina haar 15-jarig bestaan. In die jaren heeft zij bewezen dat er op het gebied van gordijnen veel meer mogelijk is dan een standaard ecru’tje. Carolina is een begrip in Kralingen en haar prachtige creaties zijn in veel Rotterdamse huizen te bewonderen. Om het jubileum te vieren, biedt Carolina gedurende de maand november 15% korting op de gehele collectie.

Kijk voor meer informatie op www.passievoorgordijnen.nl of bel 010-2021210 om een afspraak te maken in de inspirerende boetiek van Carolina Hoogstad. Wie in november bestelt, heeft nog met de Kerstdagen nieuwe gordijnen!

Carolina Hoogstad
passie voor gordijnen
Oostzeedijk Beneden 97
3061 VP Rotterdam (Kralingen)
Tel. 010-2021210
info@passievoorgordijnen.nl
www.passievoorgordijnen.nl