Dit is Football Memories: excelsiorfoundation.nl/project/excelsior-football-memories. Oorspronkelijk gericht op (veelal oudere) mensen uit het gebied rond Excelsior, ‘bij wie het geheugen niet meer is wat het geweest is’, en waarbij met name oude en goede herinneringen uit de voetbalhistorie de tijd van toen weer kunnen terughalen. Met foto’s, filmpjes, oude boeken en bladen en Excelsior-iconen als gast wordt getracht ‘toen weer even naar nu’ te brengen. Dinsdagmorgen vind de uitvoering van dit project plaats in het van Donge & de Roo stadion -wellicht beter bekend als Excelsior-stadion. Vanaf 10:00 uur zijn de gasten welkom, desgewenst kunnen deelnemers gehaald en gebracht worden. Informatie en aanmelden kan via de contactmogelijkheden, vemeld op de site. Football Memories bij Excelsior Rotterdam wordt mede georganiseerd en ondersteund door stichting DOCK Kralingen-Crooswijk en de Gemeente Rotterdam.

Op dinsdag 16 januari zou ‘Chief Ouwe Dibbes’ Sander de Kramer een verhaal houden over zijn werk voor mensen die het moeilijk hebben in Sierra Leone. Echter, hij liep daar onlangs knokkelkoorts, ook wel dengue genaamd op. Daags tevoren had hij nog wel in het Haagse Kurhaus de onderscheiding voor ‘de meest positieve Nederlander’ in ontvangst genomen uit handen van acteur Frank Lammers. Belangrijker dan de prijs was dat Sander ook flink wat geld ophaalde voor zijn goede werk in Sierra Leone. Na de feestelijkheden bleven Sander en zijn vrouw Wendy een nachtje slapen in het Kurhaus. Op dinsdag 16 januari ging hij niet naar het Excelsior-stadion, maar naar het Erasmus Medisch Centrum. Hij had last van zware hoofdpijn. Daar kreeg hij morfine en een antibioticum en het advies zijn bed op te zoeken, thuis.

 

Op de eerste foto leidt Sander de talkshow tijdens de Open Bijeenkomst ‘Langer Thuis en de Zorg dichtbij’, in ouderenhuisvesting Oostmolensteyn, georganiseerd door de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk, 25 oktober vorig jaar.  Op de tweede en derde foto deelt papa Piet de Kramer dinsdagmorgen 16 januari de aanwezigen in het Excelsior-stadion mee waarom zijn zoon Sander helaas verstek moet laten gaan.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.