3e editie van Circusstad Festival wordt harder, beter, hoger, sneller. Rotterdamse Schouwburg en Luxor Theater Komend voorjaar raakt Rotterdam weer in de ban van adembenemende luchtacrobatiek, indrukwekkend jongleerwerk, betoverend theater en spectaculaire stunts. Het is tijd voor de derde editie van Circusstad Festival.

Van 29 april tot en met 5 mei 2013 puilen verschillende tenten op het Schouwburgplein weer uit van internationale topvoorstellingen én het werk van jong talent. Ook Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg dompelen zich weer onder in het nieuwe circus.Deze editie belooft nog groter en mooier te worden dan de twee voorgaande.

Circusstad-Festival_02 
foto’s Joke Schot

De voorstellingen van Circusstad Festival zijn rauw en met rafelranden, net zoals de stad zelf is. Het festival zet nog meer dan voorheen artiesten in de spotlights die de grenzen van de circustechniek opzoeken en deze -­‐met een spottende lach -­‐ overschrijden. Hun harder, beter, hoger, sneller maakt dat het publiek van begin tot eind op het puntje van zijn stoel zit. Er zijn voorstellingen die behoren tot de wereldtop, maar ook jong en lokaal talent krijgt de bühne. Natuurlijk ontbreken ook deze editie wervelende straatshows niet en kunnen durfals meedoen aan verschillende workshops. Kinderen (vanaf 2 jaar) en iedereen die zijn eigen circustalent wil ontdekken kan terecht bij de Circuswerkplaats van het festival Circus Junior.

Een greep uit het programma
Op het Schouwburgplein presenteert Circusstad Festival onder meer gezelschappen met tot de verbeelding sprekende namen als Cirque Inextrémiste en Gandini Juggling. Ook vinden bezoekers hier de wereldpremières van de deel-­‐ nemers van Entree, het talentprogramma voor circusalumni uit Nederland en België. Verder staat elke dag een jeugdcircusvoorstelling op de planken. In de theaters kan het publiek genieten van onder meer de Nederlandse première van La Meute. De zes jonge honden van La Meute studeerden onlangs af aan de beste circusschool ter wereld en zijn sindsdien superhot. Ze zoeken in duizelingwekkende stunts hun grenzen en angsten op en laten hun publiek lachen en huiveren tegelijkertijd. Circusfans van het eerste uur kennen ongetwijfeld Le Boustrophedon nog, het gezelschap dat zo fenomenaal is in indringend poppentheater en magie. Ze zijn, na hun bezoek in 2010, terug op Circusstad Festival, nu onder de naam Blick Theatre.

Circusstad-Festival_logo

Periode: 29 april t/m 5 mei 2013
Locatie: Schouwburgplein, Rotterdamse Schouwburg, Luxor Theater
Prijs: Varieert per voorstelling. Met gratis toegankelijke onderdelen
Meer informatie: www.circusstad.nl

Circusstad Festival is een initiatief van Rotterdam Circusstad, het samenwerkingsverband van organisaties die de handen ineen hebben geslagen om van Rotterdam dé circusstad van Nederland te maken; Rotterdam Circus Arts van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdamse Schouwburg, Luxor Theater, Circus Rotjeknor, Gemeente Rotterdam