Riccardo Marogna (tenorsaxofoon, basklarinet en synthesizers), Goncalo Almeida (contrabas) en Philipp Ernsting (drums) vormen samen het trio Ritual Habitual. Dit Trio verraste het publiek van Jazz in Crooswijk zondag 29 oktober jl. met een zinderend en energiek concert. De combinatie van jazz met elektronische muziek wordt altijd als een bijzondere uitdaging gezien. Ritual Habitual bracht de CD Pagan uit en deze CD vormde de basis van het optreden van zondag 29 oktober op het podium van de binnenlocatie van de Speeltuin te Crooswijk.

De reacties van het publiek na afloop waren: ’heel mooi, zeer goed, amazing, awesome, fantastisch, geen minuut verveeld!’ Een geslaagde avond voor publiek en muzikanten. Het afsluitend applaus liet die waardering luid horen.

(tekst en foto’s:  Jazz in Crooswijk)

Volgend concert
Het eerstvolgende Jazz in Crooswijk concert zal plaatsvinden op zondag 26 november ‘23, in de binnenlocatie van onze playground: Speeltuin vereniging Crooswijk, Schuttersweg 74, 3034 RN Rotterdam. Aanvang: 19.00 uur. Op het programma: MIPA & the best language ever!

Het wordt gewaardeerd als u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan via: jazz.in.crooswijk@hotmail.com

Mipa & the Best Language Ever! is een ironisch verhaal ontstaan uit de samenwerking tussen een muzikant en multimediakunstenaar Nele Ast. Het onderzoekt kwesties van taalverandering en de rol die wij daarin spelen met onze dagelijkse keuzes. Mipa vertegenwoordigt een persoon die gefascineerd is door een nieuwe taal en zeer gemotiveerd is om deze te leren, maar die wordt geconfronteerd met een reeks uitdagingen die uiteindelijk van invloed zullen zijn op de uitkomst. De muziek bevat tekstuele soundscapes, improvisatie en gesproken woord, en creëert een verhaal parallel aan het hoofdverhaal dat het publiek kan lezen uit het verspreide libretto.

Line-up: Federica Lorusso (vocals), Maximillian Shaikh-Yousef (alto saxophone), Ella Zirina (guitar), Dean Montanaro (electric bass), Auke de Vries (drums).

Zie ook: https://www.facebook.com/jazzincrooswijk/events

Neemt u vast een kijkje via deze Video: “Aymara”:


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.