De deelgemeente gaat de Crooswijkseweg tussen de Pijperstraat en de Spiegelnisserbrug opknappen. De Crooswijkseweg is een belangrijke winkelstraat in Crooswijk. En die moet een groene en prettige uitstraling hebben en goed oversteekbaar te zijn.

Het opknappen van de Crooswijkseweg is onderdeel van Crooswijk Werkt; het programma waarmee deelgemeente, stad en woningcorporaties Havensteder en Woonstad Rotterdam van Crooswijk weer een wijk laten worden die mee doet.
De omwonenden en ondernemers van de Crooswijkseweg hebben tijdens verschillende bijeenkomsten in 2013 meegedacht over het definitieve plan. Door de wensen van bewoners en ondernemers is dit project flink uitgebreid.  Nu is het tijd om ermee aan de slag te gaan!

Bestrating, oversteken en groen
Het belangrijkste onderdeel van de opknapbeurt is de bestrating. Het grootste verschil wordt zichtbaar in de rijweg. Het asfalt dat er nu ligt is op verschillende plaatsen slecht. In plaats daarvan komt een rijbaan van gebakken klinkers met daarlangs rode asfaltfietsstroken. Er wordt geen asfalt gebruikt voor de rijbaan omdat het een 30 km-zone is. Daarnaast passen gebakken klinkers goed bij de uitstraling van een winkelstraat.
Kruisingen en oversteekplaatsen worden aangepakt om deze overzichtelijker te maken. De belangrijkste oversteek ligt ter hoogte van de Isaac Hubertstraat/Van Meekerenstraat. Bestaande en nieuwe plantvakken krijgen verschillende soorten lage beplanting die het hele jaar afwisselend bloeit. Verouderd straatmeubilair wordt vervangen door nieuw en om de uitstalstrook van winkels af te bakenen, worden er roestvrij stalen stippen op het trottoir aangebracht.

Crooswijkseweg 550

Planning
De werkzaamheden staan gepland voor de tweede helft van maart en duren ongeveer drie maanden. We houden zoveel mogelijk rekening met de bereikbaarheid door de straat in stukjes aan te pakken.

Kijk voor het ontwerp op www.rotterdam.nl/kc onder het kopje projecten.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk