Tijdens de dag van de Mantelzorg worden Rotterdamse mantelzorgers in het zonnetje gezet. Diverse gebieden organiseren activiteiten voor hun mantelzorgers. Wethouder Grauss (o.a. Informele zorg) sloot op woensdag 10 november aan bij een wandeling met mantelzorgers in het park bij de Euromast, daarna bezocht hij verschillende locaties waar hij in gesprek ging met mantelzorgers en deelnam aan verschillende activiteiten. De locaties waren verzorgingstehuis Hoppesteyn in Crooswijk, Humanitas in Feijenoord en het Huis van de Wijk de Kip in het centrum van Rotterdam.

In Hoppesteyn werd Grauss opgewacht door een gezelschap (ex)mantelzorgers. Een aantal daarvan is betrokken bij ‘Vrouwtje Theelepel’ (facebook.com/vrouwtjetheelepelkralingen), een club voor wekelijkse gezelligheid maar ook voor serieuze zaken. Zojuist weer opgestart, na de coronastop. Jojanneke Wurth, onder meer mantelzorgcoach (in rood tuniek) vertelde dat de viering van Dag van de Mantelzorg in Hoppesteyn ook dit jaar aangepast was aan de corona-omstandigheden – een betrekkelijk klein gezelschap, iedereen op 1½ meter. Kok Marius Damen had de soepen bereid voor de ‘soepproeverij’, met Erwtensoep, Pompoensoep, Uiensoep en Saotosoep. Zijn collega Roxanne Patty schepte iedereen op.

Wethouder Grauss kreeg ook te horen hoe het in de zorg behoorlijk verkeerd kan gaan. Verkeerde beslissingen van het CIZ leidden tot een te late opname. De procedures bij dementie duren veel te lang, was ook de klacht.

Foto’s in hoge resolutie hier