Op 13 april 2013 verandert De Essenburgh in Buitenhuys Kralingen. Het appartementencomplex aan de Louise de Colignylaan heeft in 2012 belangrijke wijzigingen doorgevoerd waardoor het niet langer een zorghotel is. Buitenhuys Kralingen biedt luxe en moderne appartementen voor 50-plussers op een toplocatie in Kralingen tussen het Ypenhofpark en het Kralingse bos. Voor wie dat wenst, is er thuiszorg mogelijk.

Groene oase
De naam Buitenhuys is gelinkt aan de historie van Kralingen. Al in de 18e eeuw lieten welgestelde Rotterdammers hier hun buitenhuizen bouwen. Kralingen was in die tijd een ‘groene oase’ waar men tot rust kwam en genoot van de natuur. Buitenhuys Kralingen wil deze woonbeleving in stand houden.

Opfrisbeurt
Op dit moment krijgt het gebouw waarin de appartementen gevestigd zijn een opfrisbeurt. De tuin is opgeknapt en ook de lobby en alle etages krijgen een modern karakter. Locatiemanager Nicola Zannis: ‘We zijn al een heel eind. De plannen voor het interieur en de faciliteiten, zoals een internetruimte met gratis Wi-Fi en een espressobar zijn in een vergevorderd stadium. Het wordt prachtig en tijdloos, maar altijd met een knipoog naar de rijke geschiedenis van Kralingen’.

buitenhuyskralingen

Cultuur en saamhorigheid
Buitenhuys Kralingen vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de cultuur en de saamhorigheid in de wijk. Vanuit deze gedachte wordt er iedere derde zondag van de maand een klassiek concert georganiseerd waarbij buurtbewoners en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn. Ook is het dagelijks mogelijk om te dineren in het huisrestaurant Van der Dusse.

Open Dag zaterdag 13 april
Bij de nieuwe koers hoort ook een nieuw begin. Om deze reden is iedereen uitgenodigd om zaterdag 13 april tussen 12:00 en 16:00 de appartementen te bezichtigen en te genieten van klassieke muziek van violiste Rasa Kumsare, studerend aan het Rotterdams Conservatorium/Codarts. Verder verzorgt het huisrestaurant Van der Dusse een High Tea. Bezoekers van het Open Huis krijgen 50% korting op de eerste 6 maanden van toekomstige servicekosten. Neem voor meer informatie telefonisch contact op via: 010-4524344of stuur een e-mail naar: info@buitenhuyskralingen.nl

Buitenhuys Kralingen

 

 

 

Louise de Colignylaan 302
Rotterdam – Kralingen
tel. 010-4524344
www.buitenhuyskralingen.nl