Wat moet je sterk zijn in deze tijd om alles aan te kunnen wat er in de wereld gebeurt. Mijn kleindochter vroeg mij: “oma, komt er nu oorlog met Rusland?” Ik zei: “ik geloof het niet en als het wel gebeurt, kijk je maar naar je oma. Zij heeft de oorlog van 1940-1945 meegemaakt en is er nu nog”. Ik kan ook niet in de toekomst kijken, maar alleen negatief schrijven brengt veel onrust naar veel jonge mensen, zeker voor hun kinderen. Veel jongeren waren er zaterdag in de Waterloostraat/hoek Lusthofstraat. Er was muziek, kunstenaars lieten zien waar zij mee bezig zijn en er waren spelletjes voor de kinderen. In heel Kralingen-Oost was de muziek te horen en er kwamen veel bewoners kijken. Ik was uitgenodigd door de ‘Slag bij Waterloo’ en had er geen spijt van dat ik gegaan was.

Zeker voor mij een goede dag, want op zaterdag en zondag is het gratis parkeren. Ik woon al een paar jaar in Berkel en heb gelukkig een auto. Maar het wordt voor mensen steeds moeilijker om de veranderingen van het betaald parkeren bij te houden. Niet alleen voor het geld, maar zeker voor de bediening van de parkeerautomaten. Rotterdam is ook mijn stad, maar het wordt voor ouderen, die door omstandigheden naar de regio zijn verhuisd, niet makkelijker gemaakt er te komen. Vrolijk werd ik wel van de Lusthofstraat waar nieuwe winkels zijn gekomen. Mooi om te zien, zeker als je weet dat de deelgemeenteraad Kralingen-Crooswijk jaren geleden heel uitgebreid de plannen heeft besproken. En als je nu het resultaat ziet, mogen wij wel trots zijn.

Greet Wijs