Duurzame mobiliteit: het vormt een belangrijk onderwerp bij de verschillende Nederlandse steden. Zo moet het worden aangemoedigd om op een duurzame manier te verplaatsen, aangezien dit een stuk beter is voor het milieu. Ook in de havenstad Rotterdam wordt hier steeds vaker bij stilgestaan. Zo is er het een en ander verandert in Rotterdam, óf dat zit er nog aan te komen: we zetten het hieronder voor je op een rij.

Milieuzones

Een aantal steden in Nederland hebben een milieuzone, waar ook Rotterdam onder valt. Een milieuzone houdt in dat sommige vrachtwagens worden geweigerd. Dit heeft te maken met de uitstoot van de vrachtwagens. Vrachtwagens die bijvoorbeeld rijden op diesel mogen niet meer rijden in de stad. Auto’s die rijden op diesel, mogen (nog wel) rijden in de stad.

Zero-emissiezone

Een zero-emissiezone is anders dan een milieuzone. In een milieuzone zijn bijvoorbeeld nog wel vrachtwagens toegestaan die op benzine rijden. In een zero-emissiezone zijn de regels wat dit betreft iets anders. In zo’n zone mogen namelijk helemaal geen voertuigen komen die ook maar iets uitstoten. Dit geldt overigens alleen voor nieuwe vrachtwagens en bestelwagens. Op dit moment geldt er nog geen zero-emissiezone in Rotterdam, maar daar komt per 2025 wel verandering in.

Pak minder vaak de auto

Ook wordt het aangemoedigd om minder vaak de auto te pakken. In Rotterdam zijn namelijk ook genoeg opties te vinden om op een andere manier door de stad te reizen. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer of met de fiets. Dit is bovendien ook nog eens een stuk duurzamer dan het pakken van de auto. Als je bijvoorbeeld de boodschappen moet doen bij de supermarkt om de hoek, kan het verstandiger zijn om de auto eens te laten staan en de boodschappen te doen op de fiets.

Of rijdt elektrisch

Je kunt minder vaak de auto pakken, maar misschien heb je voor jouw werk wel een auto nodig. In dat geval zit er niks anders op dan de auto pakken. Wel kun je hiervoor natuurlijk kiezen voor een milieuvriendelijke manier, zoals elektrisch rijden. Met elektrisch rijden stoot je namelijk vrijwel geen schadelijke stoffen uit en dat is natuurlijk belangrijk voor onze aardbol. Een elektrische auto leasen is bovendien een goede optie. Als ondernemer is het een tip om te kiezen voor financial lease: zo heb je namelijk recht op fiscale voordelen en ben je de eigenaar van de auto op economisch gebied. Kijk voor het aanbod in elektrische auto’s eens op 123Lease.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.