“Een week na de Kristallnacht vluchtte ik, 8 jaar oud, naar Nederland. Odd Fellows hielpen hierbij. De verschrikkingen van oktober en november 1938 werden voor mij het begin van een zeven jaar lange scheiding van mijn ouders en van een zwerftocht, deels incognito, langs veertien pleeggezinnen.

Maandagmiddag 28 april spreekt dhr. Wolfgang Kotek om 14.00 uur in de Speakers Corner in Pniël, Oudedijk 15 in Rotterdam. Deze inwoner van Rotterdam- Kralingen vertelt over de Tweede Wereldoorlog die zijn leven veranderde. Wolfgang Kotek is geboren in 1930 in Wuppertal (Duitsland) als zoon van een Joodse vader en een niet-Joodse moeder. Hij vertelt hoe hij als kleine jongen in zijn geboorteland Duitsland op de trein naar Nederland werd gezet en hoe hij de oorlogsjaren in Nederland doorbracht en overleefde.

Margit Kleiker van Pniël: “Met deze activiteit geeft Pniël een start aan de Speakers Corner. Wij hopen elke maand een bijzondere ervaring of interessant onderwerp op de agenda van de Speakers Corner te kunnen zetten. Wij zijn altijd op zoek naar geschikte sprekers. Er zijn zoveel bijzondere verhalen die de moeite van het vertellen waard zijn. Door middel van de Speakers Corner willen wij mensen een podium geven om hun verhaal te vertellen.”

Wilt u zelf een verhaal of kennis over een interessant onderwerp delen in de Speakers Corner? Dan geven wij u graag een podium. Neem in dat geval telefonisch contact op met Pniël, 010-2726444, of stuur een e-mail naar: m.kleiker@leliezorggroep.nl

De Speakers Corner vindt elke laatste maandag van de maand plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over de heer Kotek en over de Speakers Corner is te vinden op pniel.leliezorggroep.nl