Topzorg mét persoonlijke aandacht

Goede zorg met persoonlijke aandacht én topzorg door zeer gespecialiseerde artsen, dat is de combinatie die het Havenziekenhuis en het Erasmus MC samen aan patiënten bieden. De ziekenhuizen zijn sinds 10 jaar moeder en dochter.

Door de veranderingen in de zorg gaat het Erasmus MC zich steeds meer richten op onderzoek, opleiding en hoog gespecialiseerde zorg. Voor Ouderengeneeskunde, Tropengeneeskunde en basiszorg kunnen patiënten bij het Havenziekenhuis terecht. Het doel is de juiste zorg op de juiste plek te kunnen aanbieden, in het belang van de patiënt.

De juiste zorg op de juiste plek
Een deel van de basiszorg die nu nog in het Erasmus MC aangeboden wordt gaat over naar het Havenziekenhuis, bijvoorbeeld astma, COPD, diabetes en een aantal andere chronische aandoeningen Maar ook voor hartfalen, bekkenbodemproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS), dementie, Parkinson en epilepsie kunnen Erasmus MC patiënten bij het Havenziekenhuis terecht op gespecialiseerde poliklinieken met korte wachttijden en een eigen dokter. Het Erasmus MC kan zich zo beter concentreren op onderzoek, opleiding en de behandeling van complexe aandoeningen.

Het beste van twee werelden
De samenwerking tussen het Erasmus MC en het Havenziekenhuis is in de loop van de tijd steeds intensiever geworden. Veel artsen van het Havenziekenhuis zijn opgeleid in het Erasmus MC en een aantal van hen houdt ook spreekuur bij beide ziekenhuizen. Sinds een aantal jaren werken de artsen en verpleegkundigen samen in gespecialiseerde centra zoals het Academisch Borstkankercentrum, het Alzheimercentrum zuidwest Nederland, het Academisch Darmcentrum en bij KinderHaven. Daarbij wordt het beste van beide ziekenhuiswerelden gecombineerd. Patiënten kunnen zo rekenen op topzorg mét persoonlijke aandacht.

Havenziekenhuis

Voor alle aandoeningen terecht
Cor Calis, directeur van het Havenziekenhuis vindt dat beide ziekenhuizen elkaar goed aanvullen “Het wordt steeds belangrijker dat patiënten weten waarvoor ze het beste bij welk ziekenhuis terecht kunnen. Door onze samenwerking kunnen patiënten eigenlijk voor bijna alle aandoeningen terecht. Voor ingewikkelde ziektebeelden bij het Erasmus MC en voor Ouderengeneeskunde, basiszorg en Tropengeneeskunde bij het Havenziekenhuis. De gespecialiseerde artsen van het Erasmus MC blijven op de achtergrond trouwens altijd beschikbaar voor Havenziekenhuis- patiënten voor het geval dat onverhoopt noodzakelijk is.”


BLIJ MET DE SAMENWERKING
Ook patiënten zijn positief over de samenwerking tussen het Erasmus MC en het Havenziekenhuis. Zij delen hun ervaringen op www. ZorgkaartNederland.nl en Independer.

NEUROCHIRURGIE
“Na operatie van een drievoudige hernia in de onderrug de volgende dag alweer naar huis. Pijn van de hernia was direct na de ingreep weg. De chirurg heeft klasse werk geleverd. Als een operatie noodzakelijk is dan beveel ik dit ziekenhuis zeker aan. Prof. dr. Dirven (die zowel in het Havenziekenhuis als in het Erasmus MC werkt, redactie) is zeker aan te bevelen, geeft goed uitleg en levert vakwerk.

ACADEMISCH BORSTKANKERCENTRUM
“Kon zeer snel terecht. Alle onderzoeken direct achter elkaar. Gelijk uitslag en binnen 1 week geopereerd. Goede voorlichting en alle afspraken voor de vervolgbehandelingen worden voor je gemaakt. Alle personeelsleden even vriendelijk en behulpzaam wat in deze omstandigheden een extra steun geeft.”

KNO
“Een klein ziekenhuis verbonden met het Erasmus MC, waardoor de zorg top is. Uitzicht over de Maas is fantastisch. Door de kleinschaligheid van het ziekenhuis is er veel aandacht voor de patiënt.”

Meer waarderingen over het Havenziekenhuis lezen? Dat kan op www.zorgkaartnederland.nl