Excelsior speelt ook komend seizoen in de Eredivisie! Na de promotie van Sparta Rotterdam en de bekerwinst van Feyenoord was het afgelopen zondag ook in Kralingen feest. Excelsior won met 0-2 uit bij SC Cambuur en verzekerde zich zo rechtstreeks van een langer verblijf op het hoogste niveau.

Voor het laatst lukte het Excelsior in 1986 om zich twee jaar achtereen te handhaven in de Eredivisie en dus werd afgelopen zondag geschiedenis geschreven. Al vroeg in de wedstrijd zette Tom van Weert Excelsior op een 0-1 voorsprong tegen het reeds gedegradeerde SC Cambuur. Excelsior vergat het daarna af te maken, waardoor het spannend bleef. In de tweede helft was het echter Kevin Vermeulen die de 0-2 binnentikte en daarna kwamen de winst en directe handhaving niet meer in gevaar.

Opgelucht
De opluchting was voelbaar na afloop van de wedstrijd. De spelers vierden de handhaving met de ruim 250 meegereisde Rotterdamse supporters in het uitvak. Het feestje ging daarna door in de kleedkamer van de Kralingers, terwijl trainer Fons Groenendijk verklaarde opgelucht te zijn: ,,We kunnen terugkijken op een moeilijk, maar geslaagd seizoen. Daarvoor verdient iedereen een compliment, want ook in moeilijk fases zijn we doorgegaan. Het moet nog een beetje bezinken wat we hebben gedaan, maar ik ben heel erg trots op de ploeg.”

Stadion Woudestein

Na de lange terugreis werden de spelers bij Stadion Woudestein door honderden supporters juichend binnengehaald. In de Nsecure Lounge werd Rick Kruijs, die een punt zet achter zijn profvoetbalcarrière, door de supporters uitgeroepen tot speler van het jaar. De middenvelder dankte zijn medespelers en roemde de unieke generatie spelers die met Excelsior is gepromoveerd en die zich daarna wist te handhaven op het hoogste niveau.

excelsior cambuur

Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers van Excelsior, met Rick Kruijs als stralend middelpunt, feest met de meegereisde supporters. Foto: Jan den Breejen

Verkoop seizoenkaarten van start Nu duidelijk is dat Excelsior ook komend seizoen in de Eredivisie speelt, is de verkoop van seizoenkaarten van start gegaan. Informatie en tarieven zijn te
vinden op de website van de club: sbvexcelsior.nl. Excelsior is er volgend seizoen weer bij in de Eredivisie en de club hoopt uiteraard dat zo veel mogelijk supporters er ook weer zullen zijn bij de thuiswedstrijden van de club in het straks verbouwde en uitgebreide Stadion Woudestein.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]