Excelsior is het eredivisieseizoen goed begonnen. Na twee speelronden staan de Kralingers toch wel verrassend op de vijfde plaats van de ranglijst. Na de 1-1 tegen NAC Breda volgde afgelopen zondag een spectaculaire 3-2 overwinning op Go Ahead Eagles.

Stadion Woudestein zat goed vol afgelopen zondag voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015. De toeschouwers kregen ondanks de stromende regen een spectaculair duel te zien, waarin van alles gebeurde. Zo was er na negentien minuten spelen een wonderschone openingstreffer van Jordan Botaka. Hij zette Excelsior met een weergaloos hakje op een 1-0 voorsprong. De treffer gaf Excelsior vleugels, want tien minuten later was het bijna 2-0. Botaka schoot na een voorzet van Daryl van Mieghem tegen de paal. Meteen erna waren Alex Schalk en Marnix Kolder dichtbij de gelijkmaker, maar Kevin van Diermen en Jordy Deckers stonden een treffer in de weg. Van Diermen haalde voor de rust nog een bal van de doellijn, waardoor het halverwege 1-0 was. De gasten gingen meteen na rust op jacht naar de gelijkmaker. Kolder en Ooijen waren dichtbij een treffer, maar het was opnieuw Excelsior dat scoorde. Via Botaka en Auassar kwam de bal bij Van Mieghem die uithaalde. Onderweg werd zijn schot aangeraakt door Tom van Weert, die de treffer achter zijn naam kreeg.

Erik Cummins
Twintig minuten voor tijd hielp Excelsior de gasten weer in het zadel. Go Ahead doelman Erik Cummins trapte uit, de bal stuiterde vlak voor het strafschopgebied van Excelsior op het natte kunstgras en ging vervolgens met een boog over Jordy Deckers heen. Kort daarna kopte Sven Nieuwpoort de 2-2 binnen en vreesden de 3213 toeschouwers dat de Kralingers het definitief zouden weggeven. Het venijn zat echter in het staartje van de wedstrijd. Terwijl Go Ahead Eagles genoegen leek te nemen met een punt, ging Excelsior nog eens in de aanval. Rick Kruijs werd in het strafschopgebied vastgepakt door Türüc en scheidsrechter Manschot wees naar de stip. Omdat penaltynemers Jeff Stans en Tom van Weert al naar de kant waren, nam aanvoerder Sander Fischer de bal en schoot hem overtuigend binnen. In de 93e minuut won Excelsior zodoende alsnog met 3-2.

Vreugde bij de spelers nadat Excelsior op een 2-0 voorsprong was gekomen tegen Go Ahead Eagles. Foto: Carla Vos

Eerste overwinning
keeper en uiteindelijk een strafschop die koelbloedig werd binnengeschoten. Er gebeurde genoeg, het was in elk geval vermakelijk”, stelde trainer Dijkhuizen na afloop. ,,Ik ben blij dat we deze wedstrijd uiteindelijk gewonnen hebben, want als we niet hadden gewonnen na een 2-0 voorsprong, had dat de ploeg wellicht een tik gegeven. Bovendien krijgen we nu geen vragen meer over wanneer de eerste overwinning komt, want die hebben we binnen!”