Reuven Niemeijer schuift de winnende treffer binnen voor Excelsior Rotterdam in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Foto: Jan den Breejen

Excelsior Rotterdam is de derde periode begonnen met een overwinning. In het eigen Van Donge & De Roo Stadion werd FC Eindhoven met 1-0 verslagen. Deze week wacht Excelsior het tweede duel in de derde periode en daarnaast kunnen de Kralingers ook de kwartfinales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker bereiken.

Voorafgaand aan het duel tegen FC Eindhoven benadrukte hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen al dat de derde periode een nieuwe start was voor de Kralingers. De prestaties bleven dit seizoen tot nu toe achter bij de verwachtingen, maar met nog een halve competitie te gaan kan Excelsior Rotterdam nog steeds de play-offs bereiken. De inzet van die play-offs aan het einde van het jaar is een plek in de Eredivisie.

Houvast
,,Dat heb ik ook duidelijk gemaakt aan de jongens. We hebben vorige week daarom de nadruk gelegd op de dingen die goed gingen in de afgelopen weken. Je kunt wel meegaan in de negativiteit, maar daar hebben we niets aan. Verliezen is moeilijk, zeker als je het gevoel had dat er meer in had gezeten. Toch bieden de goede dingen ook houvast’’, aldus de trainer.

Ommekeer?
Afgelopen vrijdag rolde het balletje voor Excelsior de juiste kant op. Door een treffer van Reuven Niemeijer wist de ploeg FC Eindhoven te verslaan. Aanstaande zaterdag wacht het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie tegen TOP Oss en de week erna komt FC Den Bosch naar Rotterdam-Kralingen. ,,Laten we hopen dat dit het begin is van de ommekeer’’, aldus doelpuntenmaker Reuven Niemeijer die uiteraard blij was met de drie punten voor Excelsior Rotterdam.

Teamprestatie
,,De grootste winst is dat we een negatieve reeks doorbraken, dat we de nul hielden en dat dit echt een teamprestatie was’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop van het duel tegen FC Eindhoven. Hij benadrukte dat juist die teamprestatie zo belangrijk is, omdat dat het verschil kan maken: ,,Je ziet dat het elke week dichtbij elkaar ligt. We kunnen elke wedstrijd winnen, maar ook verliezen. Je kunt dus ook zomaar een reeks neerzetten.’’

Bekertoernooi
Voordat TOP Oss zaterdag de volgende tegenstander is in de Keuken Kampioen Divisie, kan Excelsior Rotterdam dinsdag 19 januari ook de kwartfinales van het bekertoernooi bereiken. ,,Voor een club als Excelsior komt die kans niet zo vaak, maar nu is onze kans echt 50 procent’’, stelt Dijkhuizen. De Kralingers spelen in Maastricht tegen competitiegenoot MVV. Bij winst volgt in de kwartfinale een thuiswedstrijd voor Excelsior. Het bekerduel tegen MVV is dinsdag vanaf 16.30 uur live te volgen via ESNP kanaal 1.

sbvexcelsior.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.