Zaterdagmiddag jl. werd Wijnhandel Den Toom verblijd met het bezoek van wijnboer Michel van den Beld uit Frankrijk. Diens zoon Stan was meegekomen. De grote bus was volgeladen met wijn, zo’n 600 flessen. De, sinds kort, nieuwe eigenaars van Den Toom Wijnhandel, Jan van den Boogaard, zijn dochter Kim en haar partner Kevin van Soest zetten daarvoor de deur wijd open.

Michel van den Beld en Jan van den Boogaard hadden elkaar in september ontmoet tijdens de ‘Vakbeurs Foodspecialiteiten’ in Houten (Utrecht). Het klikte meteen tussen beide heren, zelfs zozeer dat Jan van den Boogaard en zijn vrouw Anke begin oktober op bezoek gingen bij ‘Domaine de la Rogère’ / ‘Van den Beld Exclusive Wines’, in Minzac in de Dordogne. De oogst (‘vendange’) was nog aan de gang, dus Jan kon meteen plaatsnemen op de druivenplukmachine (‘machine à vendange’). Foto’s bevestigen dit verhaal.

Op Domaine de la Rogère, 40 hectaren groot, wordt rood, wit en rosé gemaakt, ‘mis en bouteille à la propriété’, ‘Appellation Bergerac Contrôlée’. Kwaliteitswijn dus, exclusief aangevoerd voor Wijnhandel Den Toom! Michel van den Beld: ‘onze rode wijn is klassiek en traditioneel, met
een stevige bite, 15 maanden gerijpt op nieuw eikenhout. Een echte eetwijn die beter wordt na verloop van jaren’. Vermeldenswaard evenzeer is de witte wijn, 15 maanden gerijpt op acaciahout. Dit is maar een kleine greep. De druivenrassen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voor rode wijnen en rosé en voor de witte wijnen Sauvignon blanc, Semillion en Muscadelle. Alles wat door Michel wordt geproduceerd, ook ‘bubbels’ (méthode traditionelle), zoete wijnen (bisous) en dessertwijnen en nog veel meer, is nu te koop bij Wijnhandel den Toom.

De 'Van den Beld Exclusive Wines' zijn zojuist uitgeladen. Van links naar rechts: Michel van den Beld en zoon Stan, Jan van den Boogaard en dochter Kim en Kevin van Soest, partner van Kim.

De ‘Van den Beld Exclusive Wines’ zijn zojuist uitgeladen. Van links naar rechts: Michel van den Beld en zoon Stan, Jan van den Boogaard en dochter Kim en Kevin van Soest, partner van Kim.

Hoe een Hollander wijnboer wordt in Frankrijk? Michel van
den Beld runde een delicatessenwinkel in Wageningen. Hij wilde wat anders en in 2002 startte hij als wijnboer in Minzac. Op vandenbeld.fr/ons-verhaal kunt u lezen hoe dat ging. Zijn vrouw Erica heeft inmiddels haar handen vol aan de succesvolle B&B in de traditionele wijnboerderij. Op bovengenoemde site treft u ook het uitgebreide assortiment, thans in z’n geheel voorradig bij Wijnhandel Den Toom.

Wijnhandel Den Toom
www.wijnhandeldentoom.nl
Vredehofstraat 74 3062 TC Rotterdam
tel. 010-4222757
info@wijnhandeldentoom.nl