Heeft u een sterk Rotterdams verhaal en heeft u altijd al een keer een film willen maken? Voor het project ‘Nooit te Oud, Een FilmWorkshop voor Oudere Rotterdammers’ zoekt Roodkapje enthousiaste Rotterdammers (65+) die iets te vertellen hebben.

(heb jij een geïnteresseerde opa, een creatieve oma, een gekke oom of een leuke, actieve, oudere buurvrouw, stuur ze naar ons door, meld ze aan en vertel ze over deze workshop!)

Professionals
Met begeleiding van twee professionele film-makers krijgt een groep oudere Rotterdammers een workshop film maken aangeboden. In tien bijeenkomsten reizen we samen door de filmgeschiedenis en maken door middel van vele voorbeeldfragmenten en kleine opdrachten kennis met filmtaal, filmtheorie, filmtechniek en het plezier van film maken. Daarnaast maken we samen een korte fictie-film gebaseerd op een door de deelnemers zelf geschreven script op basis van hun eigen verhalen, met Rotterdam, haar karakter en haar rijke geschiedenis als decor en inspiratie. Een film die aan het einde van de workshop feestelijk in première zal gaan in een echte bioscoop! Met deze workshop wordt de deelnemers een gereedschapskist aangeboden waarmee ze aan het eind van dit traject hun eigen verhalen kunnen gaan vertellen met het medium film.

De filmworkshop vind een keer per week plaats van 10.30 tot 13.00 uur, op donderdag of op vrijdag (de keuze voor de dag zullen we maken in overleg met de deelnemers) Start: 20 of 21 februari 2014. Aan deze film-workshop zijn geen kosten verbonden!

Locatie: Roodkapje, Teilingerstraat 128, 3032 AW Rotterdam.

(deze locatie is ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten)

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen Erik Alkema: mail@erikalkema.com of 0634-036140. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Sluyterman van Loo, RCOAk en Roodkapje Rotterdam.

(ingezonden mededeling Roodkapje/Erik Alkema)

Afbeelding: Wikipedia