Houtkunstenaar Thijs Coers maakt kunstwerk van omgezaagde eikenbomen

Rotterdam, 1 april 2019 – Vandaag hebben de 3 markante eikenbomen, die sinds 1937 het beeld bepaalden op het terrein van de Rotterdamsche Manège, een nieuwe duurzame herbestemming gekregen. Houtkunstenaar Thijs Coers heeft uit het eikenhout van de bomen, die wegens ziekte afgelopen jaar gekapt moesten worden, een prachtige bank gesneden. Op de plek van de oude bomen staan sinds afgelopen jaar al drie jonge eikenbomen.

“In de Rotterdam Piste is een eiland met daarop 3 redelijk grote eiken. Dit element is er al sinds onze komst naar het Kralingse Bos (1937) en is zeer beeldbepalend, zeker met alle media aandacht tijdens het jaarlijkse CHIO Rotterdam,” zegt Arjen Smallegange, voorzitter van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’. “De tachtig jaar oude bomen vertegenwoordigen voor ons bovendien een historische waarde die op deze wijze toch behouden blijft. We zijn erg blij met de fraaie en duurzame herbestemming die Thijs op deze wijze aan onze bomen heeft gegeven.”

Over Thijs Coers en Wood Company

Als zesjarige jongen droomde Thijs Coers al van werken met hout. Door zijn ruime kennis en ervaring weet hij wat wel niet mogelijk is en denkt hij graag mee in oplossingen voor optimaal plezier. Als vader van twee jongens en weet Thijs wat kinderen prikkelt om uitdagend en veilig te kunnen spelen.
Met zijn bedrijf Woodcompany bouwt Thijs Coers spelenderwijs mee aan een betere wereld. Het Rotterdamse bedrijf  Woodcompany creëert fantasie werelden gemaakt van lokaal en duurzaam hout. Alle producten zijn uniek, op maat gemaakt en volledig afgestemd op de wensen van de klanten én de mogelijkheden van de omgeving. Woodcompany werkt samen met Talentfabriek010 en begeleidt binnen de werkplaats mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Meer foto’s hier

VLNR: Arjen Smallegange (voorzitter), Thijs Coers (houtkunstenaar)

Over de Jockey Club

De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 182-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien in de Rotterdampiste gereden worden. Op deze all-weatherbodem strijden jaarlijks de beste dressuur- en springcombinaties van de wereld tijdens het CHIO Rotterdam en dit jaar van 19 – 25 augustus tijdens FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos. Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum voor dressuur en springtalenten uit Zuid-Holland.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.