Haal de prik tegen meningokokken, samen maken we Rotterdam gezonder

okt 23, 18 Haal de prik tegen meningokokken, samen maken we Rotterdam gezonder

Op woensdag 31 oktober organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een vaccinatiemiddag in Rotterdam Ahoy aan de Ahoyweg 10 in Rotterdam. We vaccineren van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Tijdens de pauze van 12.00 tot 13.00 uur wordt er niet geprikt. Alle jongeren die in aanmerking komen voor een MenACWY-vaccinatie hebben per post een uitnodigingsbrief ontvangen.

Meningokokkenziekte
Alle jongeren geboren tussen 1 mei 2004 en 31 december 2004, ontvangen deze dag de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte (typen A, C, W en Y). De meningokokkenziekte is overdraagbaar van mens op mens en kan leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging en zelfs overlijden. Veelal komt dit voor bij gezonde jongeren. Het aantal ziektegevallen neemt de afgelopen jaren hard toe, voornamelijk door toedoen van het type W. Ook al is momenteel de kans om ziek te worden door de meningokokken W nog heel gering, is het vaccineren van deze groep jongeren belangrijk om verdere toename in de nabije toekomst te voorkomen.

Vragen over vaccinaties?
De professionals van het CJG staan voor u klaar om meer informatie te geven en vragen te beantwoorden. Dit kan telefonisch, via sociale media, een consult of de themapagina ‘Vaccinaties’. Kijk hiervoor op centrumvoorjeugdengezin.nl. Op de website eenprikzogepiept.nl vindt u een overzicht van alle vaccinatiedagen. Speciaal voor jongeren is er de website deelditnietmetjevrienden.nl waar het RIVM uitlegt wat de meningokokkenziekte is en hoe de prik werkt. Ouders van kinderen kunnen terecht op de website van het RIVM.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Het Centrum voor Jeugd en Gezin maakt gezond en veilig opgroeien mogelijk in Rotterdam. Het uitvoeren van de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma is een basistaak van het CJG. Jongeren kunnen op de verschillende vaccinatiedagen makkelijk en snel een vaccinatie halen. Voor deze vaccinaties worden zij persoonlijk uitgenodigd. Er is altijd een priklocatie in de buurt en de vaccinaties zijn gratis.

www.eenprikzogepiept.nl


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *