Gelukkig zie ik af en toe de zon door de wolken en zijn mijn kleinkinderen aan het voetballen in Rotterdam. Veel wordt er gedaan voor velen en als je het wilt is het leven niet zo somber als ik op Facebook voorbij zie komen.

Veel luister ik naar Radio 1. Daar hoor je veel achtergrondinformatie en natuurlijk is niet alles goed maar kijk wat je hebt en dat is meer dan je denkt.

Voor mij is het werk dat ik gedaan heb, volksvertegenwoordiger voor een stukje van Rotterdam en 25 jaar deelraadslid Kralingen-Crooswijk, iets wat ik met  veel plezier heb gedaan. Wat is mooier? Twee wijken waar mijn wortels liggen mee helpen opbouwen en niet zoals PowNews Crooswijk naar beneden halen. Ik was daar kwaad over, zeker als je weet wat er nu gebeurt en vroeger is gedaan door heel veel mensen, ook door raadsleden die geen zakkenvullers zijn maar mensen die van hun stad houden.

Verderop in Crooswijk bij de serviceflat Jan van Loon, zijn er lang geleden bankjes geplaatst voor de bewoners. Ik mocht die officieel in gebruik stellen (zie foto) . Gelukkig wordt er nu nog steeds veel gedaan door actieve bewoners.

Ik voel mij wel bevoorrecht dat ik als raadslid in een tijd leefde waarin veel gedaan moest worden. Omdat ik niet echt bij een baas werkte, kon ik veel op pad gaan in Kralingen, de wijk waar ik ben geboren en haast iedere straat ken. Ik ging veel op bezoek bij clubs, volkstuinverenigingen en speeltuinen.

Ook moet ik terugdenken aan de bijzondere huisvesting Hoppesteyn waar het buitenterras eerst openbaar was en later door onze inzet werd afgesloten en alleen door de bewoners gebruikt kon worden.

Ook de verlichting van het vuilvishuisje aan de Boezemsingel is er door ons gekomen. Aan de andere kant van de Boezemstraat zit ’t Haasje, een gebouw voor jongeren. Wij hebben ons sterk gemaakt voor een voetbalveldje bij deze club.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.