Donderdagavond zijn verschillende acties genomen om de mogelijke nadelige gevolgen van het hoge water tegen te gaan.

Het sluiten van de Maeslantkering bij Hoek van Holland heeft uiteindelijk gezorgd voor een verlaging van de hoogste waterstand van ongeveer 70 centimeter in ons gebied. Dit heeft ervoor gezorgd dat we alle maatregelen weer snel terug konden draaien.

Terug naar ‘nor­maal’

Toen het waterpeil vannacht flink daalde, is de Veerpoort in Schoonhoven weer geopend. Vanochtend zijn de meeste coupures (tijdelijke afsluitingen) en big bags (grote zakken zand) in de Stormpolder weer verwijderd. De Maeslantkering is vannacht rond 03.00 uur weer geopend en ook de Hollandsche IJsselkering (Algerakering) is sinds vanochtend 06.00 uur weer open.

Trots op me­de­wer­kers en sa­men­wer­kings­part­ners

We zijn trots op iedereen die zich gisteravond en vannacht heeft ingezet om ons gebied voor te bereiden op de hoge waterstanden. Denk hierbij aan de medewerkers die in de kou en regen in het veld acties hebben ondernomen, maar ook aan medewerkers die op afstand aan de slag waren.

Ook zijn we trots op de samenwerking met de vele andere (overheids)organisaties. Denk bijvoorbeeld aan gemeenten (Krimpenerwaard, Rotterdam), veiligheidsregio, Rijkswaterstaat, aannemers (die ons helpen bij plaatsen coupures en big bags) en niet in de laatste plaats de bedrijven in de Stormpolder waar tijdelijke afsluitingen moesten worden geplaatst.

(Ingezonden mededeling Hoogheemraadschap)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.