Jan Brokken en het Bravoura Ensemble zorgden voor een prachtige voorstelling in Pro Rege

jan 30, 19 Jan Brokken en het Bravoura Ensemble zorgden voor een prachtige voorstelling in Pro Rege

Zo’n 130 liefhebbers kochten een kaartje voor de voorstelling van Jan Brokken en het Bravoura Ensemble. De musici komen uit Oost-Europa de omgeving waar het verhaal van Jan Brokken zich voornamelijk afspeelde. Het – inmiddels alom bekende – verhaal over Jan Zwartendijk, de honorair consul in Kaunas, Litouwen, die zoveel vluchtelingen een visum voor Curaçao verschafte aan het begin van de tweede wereldoorlog.

De handtekening van Jan Brokken in een van de vele boeken die hij op deze avond heeft gesigneerd.

De dramatische geschiedenis van de Duitse jood Leo en zijn Litouwse vrouw Bella, werd muzikaal door het ensemble ondersteund met werken van o.a. Sjostakovitsj en Bruch. “Je hebt musici en je hebt Slavische musici” zei Jan Brokken op enig moment.
Tijdens de pauze en na afloop signeerde de schrijver met veel plezier de boeken die dankbare kopers hem voorlegden. De boekentafel raakte vrijwel leeg.
Kortom: een geweldige avond van topkwaliteit.

Via: Amesz Boekhandel


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *