“Wat is het nou, Nico, ‘Jazz in Crooswijk’ of ‘Jazz aan de Rotte’? Alweer een tijdje vinden de maandelijkse jazzconcerten, door Crooswijker Nico Piek georganiseerd, plaats in het Nivon-gebouw dat inderdaad vlakbij de Rotte staat en nog steeds in Crooswijk. ‘Jazz aan de Rotte’ is misschien voor (inter)nationaal gebruik en ‘Jazz in Crooswijk’ om bij de Rotterdammers een schokeffect teweeg te brengen. Dat kan toch niet, jazz in Crooswijk? Nou, het kan wel en al weer jarenlang. Nico heeft inmiddels vele locaties voor zijn jazzconcerten versleten, wel steeds in Crooswijk, en mag zich verheugen in een vast publiek. Wie had dat gedacht? Afgelopen zondagmiddag zat de grote zaal van het Nivon-gebouw propvol voor het ‘Frank Groenendijk Trio’: Frank Groenendijk – tenorsax,   Bart Lubking – gitaar en Cas Jiskoot – bas. Ze brachten jazz-standarts ten gehore en sloten het concert af met ‘Tenor Madness’ van Sonny Rollins. Frank Groenendijk: “Ik doe dat altijd als mijn vader erbij is. Eigenlijk is dat altijd geval”.

Ommoord
De vriendinnen Trudy van de Kuilen (85 jr., links) en Rosa Natadirodja (71 jr.) hebben er een gewoonte van gemaakt om te voet naar de maandelijkse jazzconcerten in Crooswijk te gaan. Vanuit Rotterdam-Ommoord(!).

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Jens Meijer Group
De volgende Jazz aan de Rotte / Jazz in Crooswijk zal zijn op zondag 27 januari, met de ‘Jens Meijer Group’, in het Nivon-gebouw aan de Dirk Smitsstraat 76 te Rotterdam-Crooswijk. Aanvang: 15.00 uur. De toegang is gratis.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.