Het Kinderkamp Kralingen-Crooswijk wordt dit jaar voor 30ste keer georganiseerd. Een jubileumjaar dus. We willen dan ook wat groter uitpakken dan andere jaren.

Het kamp is bedoeld voor kinderen in Kralingen en Crooswijk van 6 tot en met 12 jaar. We gaan dit jaar naar een kampterrein in Schaijk (Noord-Brabant). Er is een een kamphuis om overdag in te verblijven en de kinderen slapen in hutjes voor 8 personen. Het kamp heeft altijd een thema en dat is dit jaar ‘De wereld op z’n kop’.

Pretpark
We beginnen weer met de acties om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Dit jaar willen we met de kinderen een dagje uit naar een pretpark, vanwege het jubileumjaar. Daarvoor is wel wat extra geld nodig. We proberen daarom 13.500 euro in te zamelen.

Leuk om te melden is dat we bij de start van onze acties al direct resultaat kunnen melden. We hebben al 1.500 euro gekregen van een fonds. Geweldig toch?

Acties
Er worden weer diverse acties georganiseerd om de benodigde financiën te verkrijgen. We collecteren in de maand mei, in de week na Pinksteren. Hiervoor zoeken we mensen die ons 2 uurtjes willen helpen gedurende die week.

En we zoeken collectebussen om te lenen. Afgelopen jaren mochten we de bussen van handicap.nl lenen, maar helaas is deze stichting failliet gegaan. Nu zoeken we een andere organisatie die ons 1 week 10 bussen kan lenen. Weet u iets? Dan horen wij dit graag.

Lady’s Night
Een groep HBO studenten organiseert begin juni een ‘Lady’s Night’. De opbrengst daarvan gaat naar het kinderkamp. Dames, houd De Ster in de gaten, want u kunt in juni een leuke avond hebben. Zodra daarover meer bekend is, zullen we dit melden in deze krant.

Statiegeld
De kinderen gaan zelf weer aan de slag met het verzamelen van flessen voor het statiegeld en verzinnen nog andere acties om hun bijdrage te leveren. Stichting Super-Actief gaat aan de slag op diverse andere manieren. We beschrijven de voortgang wekelijks in De Ster en op Facebook: facebook.com/kinderkamp.kralingencrooswijk.

Onze acties worden, net als voorgaande jaren, gekenmerkt door het gezegde ‘vele kleintjes maken één grote’. Dus heeft u een idee om ons te helpen? Wij vernemen dat graag.

Contact U kunt ons bereiken op ons mailadres: info@super-actief.nl of telefonisch: Anita Kornman op 06-11886979 of Clara van Vliet: op 06-54362001. Tevens kunt u ons volgen op: Facebook.com/kinderkamp.kralingencrooswijk.

Doneren
Wilt u doneren dan kan dat op: NL 16 RABO 0182450171, t.n.v. Stichting Super-Actief o.v.v. kinderkamp 2016.

Alvast hartelijk bedankt voor u bijdrage!

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)