Donderdag 15 december ontvingen Pauline Streefkerk en haar vriend Menno Rapati de heer Cvetkovic (72 jr.) voor het Thuisdiner. Dat diner smaakte goed, zoals de lege bordjes laten zien. Wat stond er op het menu?

Zalm naar ‘Siciliaans recept’ (volgens Menno), gemengde salade, d.w.z. ‘sopska salata’, met Feta kaas, naar Servisch recept, broccoli en gebakken aardappelen, beide naar Hollands recept. Als dessert waren kokosmakronen gepland. Die waren aangeschaft in de Markthal. De lekkerste die er zijn, volgens Pauline, maar ook de zwaarst op de maag liggende. De Sterfotograaf kreeg maar een halve weg. De heer Cvetkovic liet de kokosmakron voor wat die was. Hij is suikerpatiënt.

Belgrado
De heer Cvetkovic komt uit de buurt van Belgrado, Servië. Al sinds 1970 woont hij in Nederland. Hij leerde en deed van alles om de kost te verdienen, zoals lassen in de Botlek. Een paar maanden geleden overleed zijn vrouw na een huwelijk dat meer dan 50 jaar duurde.

Menno Rapati tenniste 20 jaar geleden regelmatig met een van de zonen van de heer Cvetkovic, Peter (Predrag) Cvetkovic. Dat kwam aan het licht tijdens dit Thuisdiner.

Thuisdiner
Omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en om te voorkomen dat ze vereenzamen, is het doel van dit project van de Vrijwilligerswinkel duurzame contacten te stimuleren tussen buurtbewoners.

Bewoners van Kralingen-Crooswijk kunnen een etentje thuis bereiden voor alleenstaande ouderen in de wijk.

Bent u geïnteresseerd om ook een keer een diner aan te bieden aan een oudere bij u in de wijk? Kijk dan op www.vrijwilligerswinkel.nl/thuisdiner om u op te geven voor deelname. Bellen (tijdens kantooruren) kan ook naar 010-4414050