Bijzonder enthousiast waren de kinderen van groep 5 en 6 van de Talmaschool in Rotterdam-Crooswijk, toen koningin Máxima donderdagochtend plots het schoolplein opstapte. Nog een verrassing: ze mogen vanmiddag het voorprogramma zien van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

De leerlingen kregen pas ’s ochtends te horen dat ze visite kregen. Koningin Máxima bezocht de school om het muziekonderwijs te zien.

Opening muziekspeeltuin
Koningin Máxima opende donderdagochtend een muziekspeeltuin op de Talmaschool in Rotterdam-Crooswijk. Dat is een plek waar de leerlingen op een speelse manier kennis maken met muziek. Máxima vindt het belangrijk dat muziekonderwijs op scholen wordt gestimuleerd. De koningin is erevoorzitter van de organisatie Méér Muziek in de Klas. Zij stimuleren muziekonderwijs op basisscholen en zijn maatschappelijk partner van het songfestival.

Op het schoolplein werd Máxima ontvangen door onderwijs- en songfestivalwethouder Said Kasmi. Ook kreeg de koningin muziekles van pabostudenten. Kinderen van groep 5 en 6 mogen ’s middags naar Ahoy om te kijken naar het voorprogramma van het songfestival.

Ander bezoek
Op woensdagmiddag bezocht de koningin ook al onze regio. Ze sprak een aantal mkb-ondernemers die vertelden over de impact van de coronacrisis.

Via RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.