Kunstroute KC: kunst maakt de wereld mooier

sep 27, 17 Kunstroute KC: kunst maakt de wereld mooier

Kunst verrijkt, kunst ontroert, kunst geeft inzichten. Kunst brengt mensen met elkaar in contact en maakt de wereld mooier. Dat zijn precies de drijfveren van de organisatoren en deelnemers van kunstroute Kralingen Crooswijk om ook in 2017 weer een mooi kunstevenement te organiseren.

Dit jaar voor de elfde keer, nadat we vorig jaar bij ons tweede lustrum een mooie onderscheiding van de gebiedscommissie Kralingen Crooswijk ontvingen: een plaquette met de titel ‘Boezemvriend’. De kunstroute wil een platform zijn voor zoveel mogelijk uitingen van kunst. De kunstroute wil aansprekend zijn voor alle inwoners van Kralingen-Crooswijk én voor Rotterdammers uit andere wijken en geïnteresseerden van buiten de stad. Met deze formule is de Kunstroute Kralingen-Crooswijk uitgegroeid tot de grootste kunstroute van Rotterdam, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Er wordt samengewerkt met partners. Eén daarvan is Pluspunt, een expertise-centrum voor senioren en participatie. Pluspunt organiseert op verschillende plekken creatieve activiteiten voor en door ouderen, onder de noemer Plus Parade Festival. Een andere is Plezierrivier de Rotte, een nieuwe partner in Crooswijk, met wie gezamenlijk een aantrekkelijke programmering is gemaakt aan de Kerkhoflaan.

Ook dit jaar heeft de kunstroute een aantal gelegenheidsparels in de route opgenomen. In de ruimte van Alliantie Middelpunt, in de Weteringstraat, wordt stilgestaan bij de 25 jaar geleden overleden fotograaf Peter Martens met een expositie van een selectie uit zijn oeuvre. Aan de rand van het Oostplein ligt één van de best bewaarde geheimen van Rotterdam; de achttiende-eeuwse ondergrondse gewelven van het voormalige stoomgemaal. Hier is video art te zien, gecombineerd met installaties; een fascinerende expositie als onderdeel van het erfgoedprogramma. Met interessante street art van Rewriters 010 wordt een schijnwerper op Crooswijk gezet. Kunst die ook jongeren aanspreekt. De samenwerking met Arte Concordia mag niet ongenoemd blijven. Deze prachtige beelden-expositie in de buitenruimte, al op 9 september van start gegaan, beleeft tijdens de kustroute haar feestelijke afsluiting.

Deze route kan niet bestaan zonder het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars. En ook niet zonder de warme ondersteuning van de gebiedscommissie Kralingen Crooswijk, de afdeling Sport en Cultuur van de gemeente Rotterdam en een aantal fondsen. Ook hen vindt u in dit programmaboekje. Rest mij u veel kijk-, beleving- en ontmoetingsplezier toe te wensen tijdens het bezoek aan onze kunstroute.

Namens bestuur en coördinatoren van kunstroute Kralingen Crooswijk,

Arjen Baas, voorzitter

Download hier de PDF voor meer informatie.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *