De dames van Amesz kijken verlangend uit naar de lente én naar de Boekenweek die in aantocht is. Van zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart krijgt u bij aankoop van € 12,50 aan boeken ‘Jas van belofte’ van Jan Siebelink cadeau, waarmee u op zondag 31 maart gratis met de trein kunt reizen. Murat Isik schreef het ontroerende Boekenweekessay over zijn moeder, ‘Mijn moeders strijd’, dat voor € 3,75 te koop is (zolang de voorraad strekt).

Het thema van 2019 is De moeder de vrouw. Het is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff , waarin de dichter de nieuwe brug in Bommel gaat bewonderen en een vrouw aan het roer van een schip ziet staan. Zij was alleen aan dek, zij stond bij ‘t roer, en wat zij zong hoorde ik dat psalmen waren. Een ode aan de sterke vrouw; via de literatuur licht werpen op het moederschap en het vrouw-zijn: dat idee ligt aan deze Boekenweek ten grondslag. Daar kunnen de dames van Amesz zich natuurlijk helemaal in vinden.

Niet elke vrouw is moeder, maar iedereen heeft een moeder. De literatuur heeft vele markante moeders voortgebracht. Er verschijnen ook veel nieuwe titels over het thema, waaruit wij voor u een keuze hebben gemaakt. De dames van Amesz attenderen u alvast graag op onderstaande titels:

1001 vrouwen in de 20ste eeuw is een goudmijn van verhalen over opmerkelijke, krachtige en inspirerende vrouwen, samengesteld door historica Els Kloek. Hun levensverhalen en prestaties maken de diversiteit en de kracht van al deze vrouwen zichtbaar. € 39,50.

Janny van der Molen, Vijftig vrouwen die weten wat ze willen. Ware verhalen van vijftig bijzondere meisjes en vrouwen. Van Annie M.G. Schmidt tot Floortje Dessing, van Rosa Parks tot Michelle Obama. Wetenschappers, artiesten, sportvrouwen…, vrouwen die het beste uit zichzelf halen en je helpen om de held in jezelf te ontdekken. € 19,99. Een inspirerend boek voor meisjes én jongens.

 

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.