Line up van Pilgrim Harbour compleet

jun 14, 17 Line up van Pilgrim Harbour compleet

Souldiva Sabrina Starke, gitaartovenaar Aart Strootman, jazz-zangeres Poliana Vieira, het gevierde kamerorkest Sinfonia Rotterdam en vele andere grensverleggende artiesten geven acte de présence tijdens Pilgrim Harbour op 16 en 17 juni. Tijdens het nieuwste festival van Rotterdam treden ze op in het oudste stukje van Rotterdam: de 600-jarige Pelgrimvaderskerk en omgeving, het pittoreske historisch Delfshaven.

JUBILEUMCONCERT
op vrijdag 16 juni (20.15 uur) EGIDIUS, saxofonist Dick de Graaf, gitaartovenaar Aart Strootman, Piano Duo Elan, organisten Gerard van der Zijden en Geert Bierling en filmmaakster Tessa Joosse verzorgen een zinderend concert ter ere van het 600-jarig bestaan van de Pelgrimvaderskerk. Ze nemen je mee door zes eeuwen muziek, van composities van Dufay via de jazz en improvisaties op gitaar naar een gloednieuw muziekstuk dat vanavond zijn première beleeft!

MUZIKALE VERRASSINGSROUTE
op zaterdag 17 juni (13.00 – 17.00 uur) Historisch Delfshaven geeft zijn geheimen bloot, tijdens een vier uur durende muziekroute door de wijk. Onderweg ontmoet je artiesten op verrassende locaties – van ‘de stomp’ tot het zakkendragershuisje en van een vioolbouwatelier tot de opkamer van de bierbrouwerij – waar ze je trakteren op een mini-concert. Het wordt een onvergetelijke trip, met optredens van de Turkse jazz-zanger Hüseyin Badilli, de energieke FLiNK-band, Lip Stick Percussion Duo, de Syrische zusjes Jawa en Shazla Manla, de violistes Kristie en Karen Su, het Ottomaanse muziektrio Trio Araban en EGIDIUS, met onderweg een drankje in de lokale horeca.

GRATIS SLOTCONCERT
op zaterdag 17 juni (20.00 – 22.00 uur) Kom allemaal naar het Piet Heynsplein! Daar sluit Pilgrim Harbour het festivalweekend af met gratis openluchtconcerten van muzikale grensverleggers uit de omgeving. Zoals Sinfonia Rotterdam, het jonge orkest onder leiding van Conrad van Alphen, dat werk speelt van John Adams, Philip Glass en Joby Talbot. Het energieke FLiNK, dat qua sound doet denken aan Miles Davis, Donald Byrd en The Brecker Brothers. En, als afsluiter, de alom geprezen Nederlandse singer-soulwriter Sabrina Starke, met haar unieke sound van soul, hiphop en reggae. Het Piet Heynsplein is de hele avond gratis toegankelijk voor iedereen.

Kaartverkoop
Kaarten voor het vrijdagavondconcert in de Pelgrimvaderskerk kosten € 25,00. Kaarten voor de muzikale route kosten € 12,50 (inclusief consumptie bij lokale horeca). Verkoop via Grounds: www.grounds.nu. Meer informatie en line-up www.pilgrimharbour.nl

Initiatief Historisch
Delfshaven staat van oudsher symbool voor pionierschap en de ontmoeting van culturen, met de Pelgrimvaderskerk als belangrijk middelpunt. Pilgrim Harbour brengt een muzikale ode aan het gebied met zijn markante geschiedenis, aan oude en nieuwe pelgrims en aan 600 jaar muziek. Pilgrim Harbour is geïnitieerd door een team van Delfshavenaren in samenwerking met de Pelgrimvaderskerk, Podium Grounds (Oscar van der Pluijm) en Stichting Music Matters (Marianne van de Velde en Janice Sanches), Codarts en Poetry International, en wordt gesteund door de Stichting Bevordering van Volkskracht, gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Delta Port Donatie Fonds, de Erasmusstichting en de Stichting Vrienden van de Pelgrimvaderskerk.

pilgrimharbour.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *