Op vrijdag 13 mei a.s. is er in Cultureel/kerkelijk Centrum Pro Rege aan de Oudedijk in Kralingen een concert met twee pianisten. Beide hebben een gedegen klassieke achtergrond, maar de Duitse pianist David Serebryanik heeft een verrassende jazzy inbreng. Het concert begint om 20:00 uur.

 

 

De pianisten:

Evelina Vorontsova uit Rusland ontving reeds op 4-jarige leeftijd de eerste pianolessen van haar beide ouders. Ze studeerde aan het Tsjaikovski Staatsconservatorium te Moskou waaraan ze in 1993 cum laude afstudeerde. Op 11-jarige leeftijd gaf Evelina haar eerste concert met orkest en maakte zij haar TV-debuut met een solorecital in de beroemdste concertzaal van Rusland, de Grote Zaal van het Tsjaikovski conservatorium. Ze was prijswinnares van o.a. het Rachmaninov pianoconcours in 1990 en het 3e  internationale Frans Liszt pianoconcours in 1992.

evelina%20vorontsova%20gr

Verder volgde Evelina masterclasses bij diverse groten der aarde en behaalde het einddiploma Uitvoerend Musicus aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam bij de pianist Jan Wijn. Evelina heeft een zeer uitgebreid repertoire; haar enorme techniek stelt haar in staat vrijwel alle werken uit het klassieke pianorepertoire perfekt te vertolken. In 1994 vestigde zij zich als zelfstandig pianiste in Amsterdam. Zij geeft vele concerten in binnen- en buitenland en verzorgt regelmatig masterclasses voor piano- en kamermuziek.

David Serebryanik begon zijn pianostudie aan het conservatorium in Würzburg en sloot zijn studie af aan de Hochschule für Musik in München waar hij afstudeerde als Master of Arts. Sinds 2015 werkt hij bij het “Theater und Orchester Heidelberg”. Naast zijn klassieke uitvoeringen neemt jazz een belangrijke plaats in. Zijn laatste programma “impromptu in Blue” is opgedragen aan De componist Schubert en omvat naast originele werken van de meester tevens jazz improvisaties.

Het programma
Evelina Vorontsova en David Serebryanik:
César Franck:  Prelude, Fugue en Variation voor 4 handen. Dit werk wordt beschouwd als één van de belangrijkste Franse pianowerken uit de romantiek. Net zoals Liszt maakte Francks jeugdige verlangen om zijn virtuositeit te showen plaats voor een meer volwassen geluid met een visionaire schoonheid en soms een extatische en zeldzame intensiteit. In de Humoreske opus 20 van Robert Schumann toont David Serebryanik zijn talent om deze subtiele en poetische werken uit te voeren. Evelina Vorontsova speelt vervolgens van Serge Rachmaninov een Selectie preludes en etudes/tableaux. Tenslotte spelen Evelina Vorontsova en David Serebryanik samen de Rhapsody in Blue van George Gershwin.

Kaarten kosten aan de zaal E. 15.-; in voorverkoop E. 12.50. Studenten betalen slechts E. 5.-
De kaarten zijn te reserveren via de website www.muzikc.nl en te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145
La Mer/Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner).