Memoryspel leert kinderen over maritieme geschiedenis

okt 05, 17 Memoryspel leert kinderen over maritieme geschiedenis

Ontdek de geschiedenis bij het Oostplein!

Na de eerder in juni verschenen wandelbrochure East Side Rotterdam hebben beeldend kunstenaar Vera Harmsen en historicus Dik Vuik nu een vervolg gemaakt. Voor kinderen tot en met 12 jaar is een jeugdbrochure gemaakt, met een memoryspel.

Het memoryspel leert kinderen tijdens een speurtocht over het Oostplein en langs het Haringvliet en het Boerengat over de rijke geschiedenis van het gebied. Ze komen sporen uit het verleden tegen, die ze met de brochure en het spel bij de hand het verhaal vertelt over de scheepswerven, het gemaal, de admiraliteit en de mariniers.

De brochure en het memoryspel brengen na de eerdere wandelbrochure ook voor de jongste generatie de geschiedenis tot leven. De brochure en het spel worden in de hele stad verspreid, onder meer in de bibliotheek, bij de VVV en diverse musea.

Presentatie: Maandag 9 oktober, 10.00 – 11.00 uur

Locatie: Oostplein, Schilthuis gemaal

Programma: 10.00-11.00 uur, feestelijke aftrap van de speurtocht met memoryspel voor kinderen over maritieme geschiedenis, met verrassingsact

(ingezonden mededeling: East Side Rotterdam, Vera Harmsen en Dik Vuik)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *