Mariken Heijwegen studeerde textiel en mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, werd stylist en uiteindelijk docent kunstonderwijs op een Rotterdamse middelbare school. Toen ze, zoals ze het zelf zegt, in een neurose terechtkwam, ging ze zelfportretten schilderen. Die portretten lieten niet de buitenkant zien maar wat zich op dat moment in haar hoofd afspeelde. Dat was verschrikkelijk. Toch hielp het schilderen haar op den duur de neurose de baas te worden. Maar het was een lange weg. Een deel van de schilderijen die dat heeft opgeleverd zijn te zien in Details in de Frits Ruysstraat in Kralingen.

Foto’s in hoge resolute hier

 

Over wat een neurose is, kan, om te beginnen, veel gevonden worden op internet. Het heeft te maken met een niet goed of onverwerkt verleden. De tentoonstelling Mental Journey werd zaterdag 11 maart geopend (toen werden de foto’s gemaakt) en duurt t/m zaterdag 10 juni. Hoe Details-eigenaresse Roos Rodrigues het klaarspeelt om steeds weer geschikte kunstenaars te vinden voor haar galerie, gaat ze binnenkort ’s een keer uitleggen.

‘Details’- Art gallery• Mixstore• Vintage, Frits Ruysstraat 42-d, Rotterdam (Kralingen), eig. Roos Rodrigues, tel. 0643-048050; https://www.instagram.com/detailsrotterdam/

beeld.be/nl/kunstenaars/mariken-heijwegen

instagram.com/detailsrotterdam

details-rotterdam.nl/about