Anton Doornhein – fotograaf: Marcel vd Tol

Rotterdam-Kralingen – Op vrijdag 20 september voert het Sint Gregoriuskoor in de Lambertuskerk de magistrale Messe Solennelle van Louis Vierne uit. Deze beroemde componist werd in 1900 organisttitularis van de Notre Dame in Parijs. De Messe Solennelle is daar velen malen uitgevoerd. Wie had vooraf kunnen bevroeden, dat dit daar nu voorlopig niet meer mogelijk is?

Het concert in een mooi verlichte Lambertus en met medewerking van dirigent Eric Koevoets en organist Anton Doornhein begint om 20:00 uur. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.)

Sint Gregoriuskoor
Het parochieel zangkoor Sint Gregorius is onder leiding van organist-dirigent Eric Koevoets uitgegroeid tot een koor van hoog niveau. Het zingt wekelijks tijdens de Zondagse hoogmis een gevarieerd en boeiend repertoire van één- en meerstemmige muziek. De mannen van het Gregoriuskoor vormen de schola voor de Gregoriaanse gezangen en voeren enkele daarvan ook uit tijdens het concert. Voor de voordracht van de monumentale, soms zesstemmige, Messe Solennelle is het koor uitgebreid met een aantal gastzangers. Organist Anton Doornhein speelt, naast de begeleiding van de Messe Solennelle, enkele solowerken. Aldus wordt het een afwisselend concert van hoog niveau in de mooie Lambertus.

Anton Doornhein – fotograaf: Marcel vd Tol

Waar en wanneer?
Het concert op vrijdag 20 september begint om 20:00 uur in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.