Noa van Raalten is 7 jaar zag op het jeugdjournaal hoe kinderen verhongeren in Afrika. Dat bracht haar op het idee om dit jaar op Koningsdag, op de vrijmarkt in het Rozenburgpark in Rotterdam-Kralingen, geld voor die kinderen in te zamelen. Ze vroeg haar klasgenootje (Kralingsche School) en vriendinnetje Isis Andriessen of ze daaraan wilde meedoen. Dat was in februari van dit jaar.

CORDAID
Beide meisjes treffen elkaar ook vaak in ‘Bij Mina’ , gastouder-huis in Kralingen. Daar werkzame vrijwilligers Jessica en Roos vonden het een heel goed plan en stuurden een e-mail naar CORDAID (ontwikkelingssamenwerking – cordaidmenseninnood.nl) met de vraag hoe dit het beste aangepakt kon worden. Er kwam een pakket met daarin een CORDAID banier, collectebus, 2 CORDAID poloshirts en een aantal (kleine) geschenkjes voor royale gevers, zoals een fraaie zandloper om de douchetijd, milieuvriendelijk, tot 5 minuten te beperken.

Links Noa en haar vriendinnetje Isis, met de CORDAID banier.

Oeganda
Het geld dat Noa en Isis willen ophalen zal gaan naar projecten in Oeganda, voor waterpompen en een school voor weeskinderen.

Aboutaleb
Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb kreeg een brief van Noa en Isis waarin ze hun voornemen om Afrikaanse kinderen te helpen kenbaar maakten. De burgemeester schreef terug dat hij trots is op Isis en Noa en wenste ze veel succes.

Spulletjes
Wat gaan Noa en Isis op Koningsdag te koop aanbieden? ‘Barbies’, zegt Noa ‘en veel speelgoed’. Haar oma en gastouder Mina Ben Salah komt ook met spulletjes, waarbij een wafelijzer. Isis brengt veel kleding mee. Met de collectebus kan al flink worden gerammeld, er zitten zo te horen al veel munten in. Klasgenoot Seth gaf spontaan een euro uit zijn spaarpot. Kinderen van de klas (groep 4) en hun ouders helpen ook mee aan de ‘handelsvoorraad’.  Noa en Isis weten hoe het moet, want het vorige jaar deden ze ook mee aan de vrijmarkt in het Rozenburgpark.

De vrijmarkt in het Rozenburgpark in Rotterdam-Kralingen.

Feestterrein
Komen Isis en Noa nog toe aan het nabije oranjefeest aan de Mecklenburglaan? Jazeker, hun ouders zullen dan op de spulletjes passen en de verkoop overnemen. Let op de CORDAID banier op Koningsdag op de vrijmarkt in het Rozenburgpark. Als u daar wat koopt, weet u zeker dat er een goed doel mee wordt gediend.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]