Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Diverse vragen, diverse typen mensen

In januari zijn we weer vol enthousiasme begonnen. Blijkbaar is januari een maand dat iedereen nog bijkomt van de kerstperiode, want er heeft zich niemand aangemeld als nieuwe Wijksteunvriend, dus weer een nieuwe oproep met het vertrouwen dat er nu wel weer iemand zich aanmeldt.  We zoeken dit jaar 20 Wijksteunvrienden, bijvoorbeeld voor een dame die nog niet zo oud is, maar wel ziek is en daardoor niet makkelijk naar buiten kan. Het zou voor haar fijn zijn als iemand met haar mee wil gaan naar de Bingo op donderdagavond of een keer mee wil gaan naar de markt, zodat ze niet totaal geïsoleerd raakt.

Of voor die meneer die zo graag schaakt maar geen schaakpartner meer heeft. En voor nog een ander die graag wil biljarten maar daar zelf niet meer kan komen. Dan is een biljart partner met vervoer een uitkomst. Het zijn zomaar voorbeelden van vragen die wij krijgen, waar u misschien een beetje mee kunt helpen.

Er is ook een dame die heel graag wil optrekken met iemand die houdt van kunst en cultuur, omdat zij daar zoveel van houdt. Dus u ziet het, diverse vragen voor diverse typen mensen.

Voorbeelden van een mooie match

Kortgeleden is een Wijksteunvriend gestart bij een meneer waarvan de partner ziek is. Door haar aanwezigheid 1 keer per week, had mevrouw die ziek is een fijn gesprek en meneer kon even rustig naar de markt. Dan help je twee mensen tegelijk. Hoe mooi kan het zijn!

Komende week gaat een Wijksteunvriend naar een dame die lekker kan kletsen, maar zo vaak alleen zit dat ze gezelligheid zoekt. Deze Wijksteunvriend gaat met mevrouw lekker koffie drinken en samen spreken ze af of ze een uitstapje gaan doen.

U ziet, veel vragen en verschillende typen mensen. Hopelijk meldt u zich ook aan, want er is zeker iemand die uw steun kan gebruiken. Heeft u 2 uur per week tijd om een oudere blij te maken? Kom dan a.u.b. in ieder geval voor een vrijblijvend gesprek. Komt u ons helpen?  Dat zou superfijn zijn!

Super-Actief organiseert ook maandelijkse activiteiten in het weekend, omdat het dan meestal saaie dagen zijn voor ouderen. De eerstvolgende activiteit:

Zondag 24 februari: Winterwandeling We wandelen naar de schaatsbaan om daar een kijkje te nemen en drinken daar wat. Na de wandeling is er een winterse soepmaaltijd. Kosten: € 5,- p.p. Voor ouderen die niet zover kunnen wandelen, huren we rolstoelen en zijn er vrijwilligers om te duwen. Dus, doet u vooral mee! Bent u de Wijksteunvriend die niet wekelijks kan helpen maar wel 1 keer per maand? Dan bent u ook meer dan welkom!

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001 Anita Kornman 06-11886979 website: www.super-actief.nl of facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

 

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.