Bewoonster Rita Schriemer tipte De Ster: een Opzoomer lunch en veel te doen voor kinderen, op zondag 24 juni op de middenberm van de Avenue Concordia in Kralingen-Oost.

De studenten van studentenhuis ‘Slot Camelot’ hadden veel uit de kast gehaald om de kinderen lekker bezig te houden en leden van de Evangelische Broedergemeente Rotterdam (ebg-rotterdam.nl  kwamen aanzetten met heel veel heerlijke (Surinaamse) hapjes. Hun oude, pas gerestaureerde kerkgebouw staat aan de Avenue Concordia.

Mengelmoes

Dàt was het idee van Rita: een samenkomst, niet alleen van de ‘reguliere’ bewoners van de ‘Avenue’ maar ook de mensen die tijdelijk aan de ‘Avenue’ wonen (studenten) en degenen die daar wekelijks daar naartoe gaan (leden van de Evangelische Broedergemeente), erbij te betrekken. Het was een mooie mengelmoes.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Welkom

De Opzoomer-commissie had gezorgd voor wijn en frisdrank en de bewoners ‘hoefden niets mee te nemen dan zichzelf, maar meegebrachte zomertaarten, ander zoet en zout en wijn of andere dranken waren welkom’. Naar wat er op de tafels stond  te oordelen was aan dat vriendelijke verzoek ruimschoots gevolg gegeven.

Opzoomeren

Om de cohesie tussen de burgers te bevorderen vond de gemeente Rotterdam in 1990 het Opzoomeren uit, naar een initiatief van de Opzoomerstraat. Het gaat om kerst-, zomer- en andere festiviteiten van de straatbewoners om elkaar beter te leren kennen. De Avenue doet al vanaf de eerste jaren mee. Zie: www.opzoomermee.nl

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.