Per 1 april jl. nam Marcel Stolk de befaamde bloemen- en plantenwinkel ‘Roosenschoon Immink de Lange’ over. Vanaf die datum is het kortweg ‘Roosenschoon Bloemsierkunst’.  Marcel staat niet alleen. Ervaren medewerkers Wendy Brabander (al 26 jaar in de winkel) en Saskia Kazen (17 jaar in de winkel) staan hem terzijde. Dan is er ook nog Marcels vrouw Daniëlle, volleerd bloemist, die, indien nodig, de helpende hand toesteekt.

Marcel: “Zonder mijn vrouw ben ik nergens. Zij heeft verstand van bloemen en we kennen elkaar al van de opleiding aan de Hugo de Vries school (thans het Wellantcollege) aan de Bosdreef. Dat was in 1992. Wij zijn beiden opgeleid tot bloembinder. Ik heb daarbij het (toen nog noodzakelijke) middenstandsdiploma gehaald”.

1924
Na jarenlange loondienst (‘maar 4 bazen’) ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Via de VBW (vereniging bloemist winkeliers) kwam Marcel aan de weet dat Roosenschoon Immink de Lange zou gaan sluiten. Een prachtige kans om een lange traditie voor te zetten in Kralingen. Het bedrijf werd immers al in 1924 opgericht en in 1938 volgde de vestiging op de hoek van de Oudedijk en Kortekade in Rotterdam-Kralingen. Dus dat betekent dat over zo’n 7 jaar het 100-jarig bestaan kan worden gevierd? Marcel: “Als het aan mij ligt, zeker”.

Klassiek

De winkel is na al die jaren wel aan wat vernieuwing toe. Die gaat langzamerhand vorm krijgen. De website wordt aangepakt en er zal, heel eigentijds, t.z.t. een webshop aan worden ‘gehangen’.  Met Facebook zal ook het een en ander gaan gebeuren.

Roosenschoon Bloemsierkunst gaat in principe door op het pad dat al zo lang wordt bewandeld: landelijk klassiek, zij het soms met een twist, en een groot assortiment. Service en kwaliteit blijven de toverwoorden, aldus de nieuwe bloemist. In Roosenschoon Bloemsierkunst staan weer veel planten, voor binnen en buiten én een mooie serie plantenpotten. ‘Want planten zijn weer hip’. Marcel wil wat meer decoratie-  en interieurartikelen in huis halen. Hoe dat er uit gaat zien hangt af van de vraag van de klanten.  Nog een ambitie: Hij wil een duurzame bloemist zijn.

Van links naar rechts, Marcel, Daniëlle en Wendy. Voor hen zoon van Marcel en Daniëlle, Hugo-Sabastiaan, 10 jaar, die net de Kids Run (Marathon) op de Coolsingel achter de rug had.

Bloementuin
Marcel Stolk heeft eigenlijk nooit iets anders willen doen. Zijn oma had een grote tuin en groene vingers. “Als kind liep ik al tussen de bloemen”. Verkoopster en tuindersdochter Wendy volgde de lagere en middelbare Tuinbouwschool en moest heel veel Latijnse namen leren.   Aan vakmanschap ontbreekt het dus niet in Roosenschoon Bloemsierkunst.

Vanzelfsprekend kunnen bloemen en planten desgewenst aan huis worden bezorgd. Ook kunnen bedrijven een abonnement nemen. Wees welkom in:

Roosenschoon Bloemsierkunst
Oudedijk 1-B
3062 AA Rotterdam
tel. 010-4526303
info@roosenschoon.nl
www.roosenschoon.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.