Te voet (met rollator), in de rolstoel of met de scootmobiel kunnen 65-plussers, woonachtig in Kralingen of Crooswijk, meedoen aan de Rolstoel- en wandeldagen. Deze zomer organiseert de Vrijwilligerswinkel er drie. Op woensdag 26 juli (start De Nieuwe Branding), woensdag 23 augustus (start De Venhoeve en woensdag 20 september (startpunt nader te bepalen). Men vertrekt steeds om 14.00 uur en om 18.00 uur kan iedereen weer naar huis. Dat wel pas na een afsluitend diner. Deelname kost € 5,- per persoon, inclusief diner. Kosten huur rolstoel op aanvraag. Wilt u meerollen? Bel dan met de Vrijwilligerswinkel: 010-4414050 of mail: info@vrijwilligerswinkel.nl. Vrijwilligers die willen duwen kunnen zich ook zo aanmelden.

De kop is eraf. Woensdag 26 juli vertrok de stoet vanaf De Nieuwe Branding in Crooswijk naar Park de Nieuwe Plantage in Kralingen. Het was ideaal wandelweer. Aangekomen in de Nieuwe Plantage was het op de plaats rust, met fruit, koekjes en frisdrank. De duwers konden jeu de boules spelen, maar Nico Uittenbogaard (rood jasje) kwam ervoor van zijn scootmobiel en hij bleek een expert en goede speler. Hij is dan ook lid van JBC Maasstad (www.jbcmaasstad.nl).

Een andere deelnemer was Ella van Starrenburg. Zij woont in de Koninginnetoren in Crooswijk en wordt 9 december a.s. 93 jaar. Voor vertrek werden haar blote benen goed ingesmeerd met zonnebrandcrème. Maggy Muntslag van Ondro Bong (met ingang van 22 augustus elke dinsdagavond weer Surinaamse maaltijden in De Nieuwe Branding!) ging op pad met Lydia Malbons. Lydia ging later met Stella Rofina (met mutsje) op de foto.

Brigitte Kruik (van het Wijkteam Kralingen Crooswijk; lichtgekleurd jasje, duwt Stella Rofina) en Els Bothof (gepensioneerd, werkte voor kunstandel op de Lijnbaan, duwt Ella van Starrenburg) lijken vriendinnen die er steeds bij zijn.

Foto’s in hoge resolute hier

 

Rinus van Zessen (geel T-shirt) bewoog zich voort met Nordic Walking stokken. Op een van de foto’s is hij in gesprek met Nico Uittenbogaard. Rinus heeft de ‘but’ (het kleine doelballetje van jeu de boules) in zijn rechterhand. Richard met Trevvel zonneklep en blindengeleidestok genoot ook van het uitje. Hij woont al heel lang in Kralingen.

Voor de Vrijwilligerwinkel waren mee Miriam (lichtgekleurde spijkerbroek, groen T-shirt), Lizanna (spijkerbroek, groen T-shirt, zonnebril) en stagiaire Zoë (groen T-shirt, bakfiets). Vrijwilliger Henk Goedhart (oranje hesje) zorgde er steeds voor dat er veilig kon worden overgestoken.

In de keuken van De Nieuwe Branding had Monica (wijrood schort) de leiding. Ze werd geassisteerd door Daniëlle (zwart truitje) en Bianca (roze jasje). De dames bereidden een heerlijke maaltijd, bestaande uit gebakken aardappelen, sperziebonen en een pittige gehaktbal. De maaltijd werd gecompleteerd door een komkommersalade.  Die werd bereid door Hanneke Grootenboer, directeur van de Vrijwilligerswinkel. Het recept kwam van haar oma.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.