Na een jaar van gedwongen afwezigheid zijn we erg blij om je te kunnen melden dat we terug zijn!

Op zondag 4 juli aanstaande organiseren we de 5e editie van de Ronde van Kralingen. Vanwege redenen die we allemaal kennen en zullen begrijpen, doen we dat in enigszins aangepaste vorm.

We zijn te gast bij Wielervereniging RWC Ahoy (Landscheidng 101, 3045NK, Rotterdam, naast het vliegveld Zestienhoven!), waar we een fantastisch programma hebben samengesteld. In de lange historie van de Ronde van Kralingen is deze verplaatsing een keer eerder voorgekomen.

De Ronde van Kralingen biedt loop- en fietswedstrijden voor alle leeftijden en niveaus. Denk aan de stratenloop van 6 km, de dikke bandenrace voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en de Kralingse Zondagfietsers Quooker cup voor beginners en gevorderde racefietsers. Plezier staat hierbij voorop! Kinderen mogen zelfs gratis meedoen met de Dikke Bandenrace en de clinics Urban sports die worden gegeven. Daarnaast heeft RWC Ahoy een tweetal duurtochten uitgezet, van 60 en 100 km.

Later op de dag organiseren we de elite Hercuton vrouwenkoers van het hoogste niveau en zijn de amateurs heren aan de beurt. Beide koersen beloven een groots spektakel op te leveren met lokale wielertoppers. De afsluiter is de spectaculaire fixed gear wedstrijden, racen zonder remmen.  Deze spannende nieuwe wielrendiscipline vergt het uiterste van de conditie en skills van de renners. Het is zeer spectaculair om te zien en daarom een echte aanrader!

Ook als je niet meedoet aan een van de wedstrijden is er de op zondag 4 juli langs het parcours genoeg te beleven. Met dit jaar extra urban sports activiteiten georganiseerd door studenten van het Albeda College i.s.m. Dansh, de Rotterdamse BMX fietsschool: freerun, step, straatvoetbal,  een wheelie en bmx wedstrijd! Iedereen mag meedoen. De fietsen en materialen zijn aanwezig. Als klap op de vuurpijl hebben we dit jaar DJ Bootsie Paul om de sporters muzikaal te ondersteunen.

Om meer Rotterdammers op de fiets te krijgen werken we samen met de gemeente Rotterdam en het platform Rotterdam op díe fiets Een online plek waar al het fietsnieuws uit de stad samenkomt, waar tips uitgewisseld worden en waar elke Rotterdammer antwoord vindt op fietsvragen.

Uiteraard hopen wij dat je (weer) mee doet en je inschrijft. Ook als toeschouwer ben je natuurlijk van harte welkom bij de wedstrijden. Geniet langs het parcours en moedig de deelnemers aan!

De inschrijving via de website van de Ronde van Kralingen is geopend.

Inschrijfformulier de Ronde van Kralingen 4 juli 2021 (inschrijven.nl)

Je kunt je ook nog op de dag zelf inschrijven. Echter vol=vol. Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws van de Ronde van Kralingen.

Tot zondag 4 juli!

Organisatiecomité Ronde Van Kralingen

Nils Ligthart, Dannis de Redelijkheid en Mano Radema

(ingezonden mededeling Ronde van Kralingen)

Foto’s: Ronde van Kralingen in de Lusthofstraat, 7 juli 2019.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.