Winnaar Voice of Holland zal wieler- en loopevenement afsluiten

De Ronde van Kralingen zal weer plaatsvinden, zoals inmiddels gebruikelijk, op de 2e dag van de Tour de France. Het startschot zal wordt gelost door minister en Rotterdammer Hugo de Jonge op zondag 7 juli om 10:20.  Hij zal ook als deelnemer meedoen bij de stratenloop.

Nieuw dit jaar: de Mijl van Kralingen, de Amateur Dameskoers en de Elitekoers voor heren. Als afsluiter is er een optreden van de winnaar van de Voice of Holland, Jim van der Zee.

Programma
We starten, na een speciaal voor de ronde gemaakte act ‘Tijdrijders’, met de familieloop gevolgd door de 6 kilometer stratenloop. Afgelopen jaren de strijd tussen Nixon Fernandes en Patrick Kwist (wereldkampioen 5 km bij de masters). Daarna is het de beurt aan de tweewielers, te beginnen met de Decathlon Dikke Banden Race waar onze jongste wielerhelden en heldinnen het ongeveer 1,6 kilometer lange parcours, zo snel als ze kunnen, afleggen. Naast de minister zal voormalig burgemeester Opstelten aanwezig zijn om de start van de stratenloop te verzorgen gezamenlijk met Antoinette Laan (oud wethouder sport en lid Tweede Kamer). De afgelopen jaren waren zij belangrijke ambassadeurs van de (wieler)sport in Rotterdam. Daarna nemen de Quooker Kralingsche Zondagfietsers het parcours over. Gezien het aantal deelnemers belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden, want er wonen meer fanatieke wielrenners en -rensters  in Rotterdam dan we van te voren hadden gedacht. Bij BEAT Cycling, de Rotterdamse wielerploeg, is een project gestart waarin wielrennende statushouders (voormalig vluchtelingen) uit Eritrea geholpen worden om een betere wielrenner te worden en daardoor beter te kunnen integreren. De Ronde van Kralingen biedt een gelegenheid om deze 8 rijders een plek te geven in het Nederlandse wedstrijdpeloton. Tijdens de L2Fiber Dameskoers strijden nationale toprijders om de eerste Ronde van Kralingen Damesbokaal. We sluiten de middag af met dé HERCUTON Ronde van Kralingen Elitekoers voor licentierijders en toprijders uit het hele land. Waar de andere ‘wedstrijden’ laagdrempelig zijn en voor alle niveaus, telt deze koningsrit en de wedstrijd van de dames van de Kralingen Koers mee voor het klassement van de KNWU.

Ronde van Kralingen 2018

Side-events 
De Ronde heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Er is een markt, kinderen kunnen zich uitleven op de stormbaan en springkussens. En Excelsior zal de hele dag aanwezig zijn om voetbalclinics te verzorgen met trainers en spelers. Nieuw dit jaar is het Univé beweegplein. Dit jaar ook de voorrondes van het Nationale kampioenschap Slow Biking waaraan iedereen kan deelnemen en er wordt een BMX crossfietsbaan aangelegd. Het podium wordt mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging BIZ Lusthofstraat, met optredens van kinderen van dansschool Studio181, zangkoren Bram & Saar en de Krijsende Krengen, DJ Raas en het Toine Scholten Jazzcollectief, met als afsluiter de winnaar van de Voice of  Holland van 2018, Jim van der Zee!

Lustrum
De organisatie van de Ronde van Kralingen heeft de ambitie om van de Ronde een jaarlijkse terugkerend sportevenement te maken. De stichting wil zo bijdragen aan Rotterdam als ‘sport en beweegstad’. Bovendien draagt de Ronde bij aan het herstel van een cultuur-historische en een lange loop- en wielertraditie in Kralingen. Zet daarom 5 juli 2020 alvast in uw agenda voor het Lustrum.

Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws van de Ronde van Kralingen. Tot zondag 7 juli!

(ingezonden mededeling Ronde van Kralingen  |  www.rondevankralingen.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.