De betrekkingen met Rusland vallen deze dagen niet mee. Het lijkt wel of de Koude Oorlog terug is. Gelukkig kunnen we altijd nog van elkaars cultuur blijven genieten. Tijdens het Kunstroute weekend in Kralingen kunnen bezoekers bij Pniël genieten van Russische muziek, Russische hapjes en de resultaten van het Datsja project in Kralingen-Crooswijk. Naast dit ‘verzoeningsfeestje’ zijn er nog tal van andere hoogtepunten tijdens het komend weekend.

De Datsja optredens vinden plaats bij zorgcentrum Pniël aan de Oudedijk, zaterdag 12 oktober vanaf 17.30 uur. Maar er is nog veel meer te genieten tijdens het weekend. Het Kunstroute Kralingen weekend opent vrijdag 11 oktober met een feestelijke avond in The Kitchen (Student Hotel Oostzeedijk). Op deze nieuwe locatie wordt om 21.30 uur een foto-expositie geopend van Marita Beukers.

KC02

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk zoekt nog meer aansluiting bij de studentenwereld, want op zaterdag en zondag doet de Erasmus Universiteit mee met rondleidingen langs de vele kunstwerken die de universiteit rijk is.

Tal van kunstenaars exposeren bij zichzelf of op verzamellocaties als Pro Rege en Ateliergebouw Lanmbertusstraat. In het Ateliergebouw zijn tijdens het weekend optredens van onder meer jazztrompettist Eric Vloeimans. Bij kunstenaarscollectief Utopia in Hal 1 (Watertorenweg) is behalve een expositie ook een theatervoorstelling van Fedde Spoel te bezoeken. Bij Pro Rege is op zaterdag vanaf 16.00 een inloopconcert van leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Instituut en Ensemble Intermezzo, gevolgd door een optreden van dichter Frank Vingerhoets.

De Turkse sociaal-culturele vereniging Ulu doet voor de tweede achtereenvolgende keer mee door op zondag een open dag te organiseren. De exposerende kunstenaar is hier Mieke Borgdorff.

Kortom: het wemelt komend weekend van de exposities en evenementen. Het wordt een weekend om je onder te dompelen in kunst en cultuur. Zie voor details over het programma www.kunstroutekralingencrooswijk.nl.

kunstroute