Ruzie

mei 31, 17 Ruzie

Zelf heb ik een hekel aan ruzie. Ik ben heel slecht in ruzie maken. Ik heb er last van als ik ruzie heb met iemand in mijn directe omgeving. Vandaag hoorde ik een jongeman zeggen: fuck haar ( hij had het over zijn zus). Ik hoorde zoveel woede, dat ik niet anders kon dan vragen of  ik ergens mee kon helpen.

Er zijn zoveel redenen waarom mensen boos blijven op elkaar. Het is niet alleen wat je ziet. Vaak zit het probleem veel dieper. Het enige wat we kunnen doen is die mensen omarmen. Soms hoor je achteraf als je door gaat vragen, dat men niet eens de oorsprong van de ruzie weet. Omdat ze veel te lang hebben gewacht om vrede te sluiten. We begrijpen elkaar soms zo verkeerd, dat het ook lastig is om toenadering te zoeken. Stel, dat in jouw familie een ruzie gaande is. Dan stel ik voor om beide partijen bij elkaar te halen en ze een verwendag aan te bieden. Iemand van de familie moet opstaan en het initiatief nemen om op te komen voor de ruziemakers.

Op dit moment heb ik ruzie met een familielid. Dat zit mij niet lekker. Niet dat er iets groots heeft plaatsgevonden. Nee, helemaal niet. Ik moest naar een feest van haar komen. Dat feest was uitgebreid, met eten en drinken. Ik gaf meteen al aan dat ik niet zou komen, omdat ik moest werken. Ze bleef zeggen kan ik iets moest  verzinnen om toch te kunnen komen. Dat ging niet. Ik ben dus niet op haar feest beland en daarmee bleek ik haar de oorlog te hebben verklaard. Ik was mij van geen kwaad bewust. Ze was woedend, omdat ik niet op haar feest was gekomen. Ik heb het geweten. Ze heeft via de familie-app een pittig bericht naar mij gestuurd. Ik was lamgeslagen. Juist, omdat ik het niet verwacht had. Dus nu is het stil tussen ons. Wanneer het goed komt … God knows.

Lita Gunther

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *