Bosbadderen in de mooiste tuin

Trompenburg – Tuinen & Arboretum is de eerste botanische tuin waar bezoekers binnenkort ook kunnen bosbadderen. De nieuwe gezondheidstrend heeft nu ook in Nederland definitief voet aan de grond gekregen. Wetenschappers van over de hele wereld constateren dat bosbadderen of forest bathing resulteert in een sterker immuunsysteem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.

Tijdens de wandeling van drie uur worden de deelnemers steeds weer uitgenodigd en geholpen door een gecertificeerde gids om op hun eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin-yoku. Na afloop is er, net zoals in Japan, een theeceremonie.

Bosbadderen.nl is een samenwerking aangegaan met Trompenburg – Tuinen & Arboretum voor drie forest bathings dit najaar. Op zondag 25 oktober 9.00 – 12.00 uur, woensdag, 4 november 13.00 – 16.00 uur en zaterdag 28 november 13.00 – 16.00 uur.

Bomen in de hoofdrol
Naaldbomen zijn dun gezaaid in regio Rotterdam, behalve in Trompenburg – Tuinen & Arboretum waar tientallen prachtige exemplaren staan. In het Pinetum van Trompenburg – Tuinen & Arboretum ervaren deelnemers de essentie van bosbadderen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen en vooral naaldbomen produceren. Met zwemmen hebben activerende wandelingen echter niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en zorgvuldig met alle zintuigen te observeren, kunnen we dingen gaan opmerken die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door te ontsnappen aan het snelle tempo van de dagelijkse routine, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. De wandelingen zijn ook geschikt voor mensen met een beperking.

Kosten
€ 32,- per persoon + toegang Trompenburg – Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas zijn geldig).

Bosbadderen is corona proof, de groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers, er wordt voldoende afstand gehouden.

Aanmelden via Bosbadderen.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.