KPN Marathon Cup | Hotel Ridderkerk Marathon
Vrijdagavond 13 januari wordt de KPN Marathon Cup | Hotel Ridderkerk Marathon verreden op Schaatsbaan Rotterdam. Om 18.00 uur starten de Beloften over 100 ronden, om 19.30 uur de Top Divisie Dames over 80 ronden en als laatste om 20.30 uur de Top Divisie Heren over 125 ronden. De toegangsprijs is slechts 5,50 euro.

Rijnmonders uit op hoogste podiumplek
Op 1 januari j.l. reed marathonschaatser Remco Schouten uit Ammerstol de wedstrijd van zijn leven op het Nederlands Kampioenschap. Liefhebbers van het marathonschaatsen stonden langs de baan of zaten voor de buis gekluisterd om het spektakelstuk bij de Top Divisie Heren op de voet te volgen. Na een ware slijtageslag werd de 21-jarige Schouten (Schaatsteam Bouw en Techniek) zeer knap tweede. Hij toont al enige jaren flinke progressie en is gemotiveerd om te winnen. Maar ook werelduurrecordhouder Erik Jan Kooiman uit hetzelfde Zuid-Hollandse dorp maakt kans.

Bij de Top Divisie Dames is Emma Engbers (Team Mastermind) aan een zeer goede opmars bezig. Verder staat onder meer Jane Ravenstein (Team Sportvrouw.com | Monalyse) aan de start en Iris van der Stelt (MKBasics.nl), die afgelopen zaterdag won in Eindhoven. Bij de Beloften kijken we uit naar Niels Overvoorde (Groenehartsport.nl), ook uit het schaatsgewest Zuid-Holland. De kersverse Nederlands Kampioen.

Snelste marathon ooit
Nieuw dit jaar is dat de baan op lava is neergelegd, waardoor de baan zeer vlak is geworden. Verschillende ijsdiktes, luchtbellen en scheuren zijn verledentijd. Verder is de baan beter ingereden dan voorgaande jaren, toen de marathonwedstrijd al twee weken na de opening werd georganiseerd. Vorig seizoen was het na Thialf de snelste marathon en reden de Top Divisie Heren de derde tijd ooit. Met genoemde aanpassingen gaat Schaatsbaan Rotterdam voor de snelste marathon ooit.

Discoschaatsen op de funbaan
Op de funbaan kan de gehele avond genoten worden van een Spotify DJ. Onder het genot van de lekkerste tunes kan men swingend over het ijs. De entree tickets voor de KPN Cup gelden ook voor het discoschaatsen. Eventuele schaatshuur kan ter plekke. Tickets zijn te koop via: schaatsbaanrotterdam.nl. Ook is er een arrangement met een stamppot te bestellen.

Schaatsbaan Rotterdam

Livestream op groot scherm
Het marathonschaatsen in Rotterdam wordt net als in 2014 rechtstreeks via internet uitgezonden. De beelden van de marathon bij de Top Divisie Dames en de wedstrijd van de Top Divisie Heren zullen rechtstreeks worden uitgezonden via het Youtube-kanaal van Schaatsen.nl: https://www.youtube.com/user/SCHAATSTV. De beelden zullen ook op het grote scherm op het gezellige en verruimde Koek & Zopie-plein te zien zijn, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om naar de schaatsbaan te komen. Het ervaren van de snelheid in de koude tunnel, kan worden afgewisseld met een bezoek aan één van de vele bars voor een warm drankje, zonder het wedstrijdverloop te hoeven missen.

Schaatsstad | Sportnota 2017-2020
Sinds de eerste editie van het evenement geldt: ‘Rotterdam is weer een schaatsstad’. De gemeente Rotterdam heeft Schaatsbaan Rotterdam zelfs als voorbeeld opgenomen in de Sportnota 2017-2020. Er zijn vele initiatieven in de stad, ook op sport- en beweeggebied. Initiatieven van Rotterdammers en bedrijven die ondernemerschap tonen, innovatief zijn en daarmee mooie resultaten boeken. Denk aan Schaatsbaan Rotterdam in de wintermaanden, waar nu voor de vierde achtereenvolgende keer het Kampioenschap van Kralingen wordt verreden. En zo wordt gewerkt aan stimuleren van ondernemerschap en innovatie.

Hotel Ridderkerk Marathon
Na drie succesvolle edities van het Kampioen van Kralingen is de marathonwedstrijd nu omgedoopt tot Hotel Ridderkerk Marathon, de naam van de hoofdsponsor Van der Valk Hotel Ridderkerk. Ook als sinds het eerste uur betrokken bij het marathonschaatsen in Rotterdam.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]